Chinuri de neimaginat pentru o fetiță de 2 ani, ucisă de tatăl ei. A bătut-o până i-a provocat ruptură de ficat

Verdict înfiorător în cazul unei fetiţe de 2 ani din judeţul Galaţi care s-a stins la spital. Iniţial părinţii ceruseră ajutor sub pretextul că cea mică s-ar fi înecat cu un corp străin.

Poliţiştii au aflat însă, după autopsie, ca bietul copil a fost de fapt chinuit. Specialiştii au găsit leziuni pe tot corpul bietei fetiţe, unele vechi, semn că a fost abuzată fizic multă vreme. Tatăl copilei a fost reţinut şi este cercetat acum pentru omor.

Tatăl fetiţei, a ajuns vineri în fața anchetatorilor. Copila a fost preluată joi de medicii de la ambulanţă care au avut de la bun început suspiciuni cu privire la traumatismele suferite de aceasta.

Ceea ce părea a fi un accident nu putea să justifice vânătăile pe care fata le avea pe mâini, picioare, torace, abdomen, semn că cea mică fusese supusă de multă vreme unor chinuri de neimaginat chiar de către cineva din familie.

Iuliana Moraru, purtător de cuvânt Spitalul de Pediatrie Galaţi: “Multiple echimoze, în diverse stadii evolutive la nivelul feței, torace, membre infrioare şi posterioare”.

Reporter: Deci şi mai vechi, şi mai noi?

Iuliana Moraru: Exact!

În plus, medicii nu au găsit niciun corp străin pe care se presupunea că fetiţa l-ar fi înghiţit, aşa cum susţineau părinţii ei. Surse din cadrul anchetei spun că necropsia a scos la iveală detalii înfiorătoare! Copilul de numai 2 ani ar fi murit, de fapt, din cauza unei hemoragii abdominale şi a rupturii de ficat. După examinarea medico-legală, procurorii au schimbat şi încadrarea juridică a faptei.

Comisar şef Gabriela Costin, IPJ Galaţi: ”În urma concluziilor raportului medico-legal de necropsie şi a primelor cercetări făcute în cauză, încadrarea juridică a faptei a fost schimbată din ucidere din culpă, în omor. Tatăl minorei a fost reţinut.”

Bărbatul de 32 de ani se mutase de aproximativ o lună într-o comună situată la aproximativ 70 de kilometri de Galaţi. Creştea împreună cu soţia patru copii. În comunitate este cunoscut ca un tip violent.

De altfel, procurorii au reţinut în referatul pe care l-au prezentat în faţa instanţei că individul obişnuia să îşi agreseze în mod repetat apropiaţii.

Nici măcar fetiţa cea mică nu a scăpat de furia individului. Anchetatorii au stabilit că părinţii au încercat să dea vina pe copii, pentru leziunile grave pe care le-a suferit faţă de numai doi ani. Inspectorii de la Protecţia Copilului sunt acum pregătiţi să ia măsuri în regim de urgenţă.

Tania Calcan, Direcţia pentru Protecţia Copilului Galaţi: “Plasamentul în regim de urgenţă, pentru cei trei copii, dacă vom identifica rude, sau plasament la un asistent maternal profesionist”.

Pentru omor asupra unui membru de familie, bărbatul riscă până la 25 de ani de închisoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here