IPS Teodosie: Românii care se duc la mare trebuie ”să privească numai acolo unde se cuvine”

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, este de părere că persoanele care se duc la mare și ”privesc acolo unde nu se cuvine” comit un păcat.

 

Teodosie a fost întrebat într-o emisiune difuzată de Radio Dobrogea dacă ”este păcat” să mergem pe litoral.

”Apare și această întrebare. E păcat să mergi la mare, să te îmbăiezi, să .. ?” – a spus moderatorul emisiunii.

Iar răspunsul lui IPS Teodosie a venit imediat. El este de părere că doar care cei care se duc acolo ”pentru sănătate” nu comit un păcat. În opinia sa, toți cei aflați la mare trebuie ”să-și țină mintea în frâu, să privească numai acolo unde se cuvine”.

”Dacă te duci la mare să nu rămâi în zona cuviinței, sigur că e păcat – că am auzit, n-am văzut, nici nu vreau să văd – că sunt oameni care merg la mare și se duc total dezbăcați cu tot cu copii. Aici mi se pare o rușine de neacceptat. Dacă mergi cu bună cuviință, pentru sănătate, cum să fie păcat? Nu e păcat. E pentru tratament. Dar, sigur, trebuie să meargă omul cu bună cuviință: să-și țină mintea în frâu, să privească numai acolo unde se cuvine, să meargă în familie. Să nu se meargă să privească ce nu trebuie și unde nu trebuie. Și atunci nu e păcat dacă mergi pentru sănătate, să păstrezi buna cuviință, să nu deviezi cu nimic de la moralitate. Este foarte sănătos și bine să mergi la mare.” – a spus IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here