Ea e fetița care mănâncă haine în fiecare zi, de peste 3 ani. Ce a dezvăluit mama copilei

O fata în vârstă de zece ani riscă să se confrunte cu serioase probleme de sănătate, fiindcă nu se poate opri din mâncat haine.

Jai Butler este din Manchester (Marea Britanie) și, la vârsta de zece ani, se confruntă cu o situație pe care unii oameni inci nu pot să și-o imagineze. Copila este dependent de mâncat haine și nu se poate opri, oricât de mult ar încerca. Mama fetei, Naomi, spune că a făcut tot ce i-a stat în putință ca să prevină acest obicei bizar și extrem de dăunător.

Totul a început într-o zi, când Jai Butler a simțit nevoia de-a mânca șervețele. Mama copilei nu s-a panicat, considerând că tpți copiii au tendința să bage lucruri în gură, în dorința lor de-a descoperi mai bine lumea înconjurătoare. Doar că zilele au trecut și lucrurile au început să fie din ce în ce mai grave.

O fată mănâncă zilnic bucăți întregi de haine, role de hârtie, elastice sau plastic

Abia împlinise șapte ani atunci când fata a început să mănânce propriile haine, plante artificiale din plastic sau elastice de cauciuc. Fără să se poată opri din acest obicei, Jai Butler a ajuns să consume cantități îngrijorătoare de non-alimente, lucru ce a pus-o pe mama sa pe gânduri.

Aceasta a decis să meargă cu fetița la doctor, ca să-i facă analize și să se asigure că cea mică nu se otrăvește prin obiceiul de-a mânca haine. Medicii i-au explicat faptul că fetița suferă de sindromul pica, o boală rară ce îi face pe oameni să mănânce non-alimente.

Jai Butler arătând haine mâncate de ea

Jai Butler suferă de sindromul pica

„Cea mai mare îngrijorare a noastră este că într-o zi va ajunge la spital cu dureri de stomac fiindcă se otrăvește, își face rău. I-am schimbat puloverele și i le-am înlocuit cu unele fabricate în totalitate din bumbac. Îmi e teamă de chimicalele din țesături, dar dacă sunt integral din bumbac atunci măcar știu că bucățile de material se vor bio degrada în șase luni. Mănâncă radiere, cauciuc, elastice sau bucăță de lână. Mereu îi verific hainele și adesea dau peste cartoane de la rolele de hârtie igienică, mușcate și mâncate. Uneori le ascunde prin camera ei, ca să nu văd ce face”, a mărturisit femeia, potrivit celor de la Mirror.co.uk.

Mama fetiței care mănâncă mereu haine spune că se simte depășită de situație și că obiceiurile fiicei sale se agravează dacă se simte tristă sau anxioasă. Femeia speră că va reuși, prin terapii sau tratamente, să o ajute pe cea mică să controleze mai bine pornirile pe care le are.

Boala pica este o afecțiune caracterizată prin dorința de-a mânca lucruri ce nu sunt alimente, precum vopsea, plastice, șervețele și nu numai. De cele mai multe ori, acest sindrom apare în timpul sarcinii, din cauza numeroaselor schimbări hormonale ce intervin. Totuși, specialiștii susțin că boala poate apărea oricând, indiferent de vârstă, dar mai ales la cei care suferă de ADHD sau diferite tulburări psihice.

Nu se știe deocamdată ce anume cauzează boala pica, dar în lume există numeroase astfel de cazuri. Cei care suferă de această afecțiune mănâncă pământ, nisip, tencuială, vopsea și chiar pietre sau haine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here