Spania. „Canibalul din Las Ventas” a fost condamnat la 15 ani de închisoare. Procuror: „A mâncat din cadavru cel puțin 15 zile”

Tânărul din Spania care şi-a ucis şi mâncat mama a fost condamnat la 15 ani şi cinci luni de închisoare. Bărbatul a fost arestat în 2019.

Instanța consideră că acest om – poreclit “canibalul din Las Ventas”, cu referire la districtul din Madrid unde poliția descoperise rămășițele macabre – a fost în deplinătatea “facultăților sale mentale la momentul faptelor” și că, prin urmare, își va ispăși pedeapsa în închisoare, scrie hotnews.

Judecat pentru fapte care au avut loc în perioada 21 ianuarie – 21 februarie 2019 – data exactă nu a putut fi stabilită – Albert SG a fost condamnat la cincisprezece ani de închisoare pentru “omucidere, cu circumstanța agravantă a relației de familie”, detaliază instanța, precum și la cinci luni de închisoare pentru “profanarea cadavrului”, deoarece bărbatul și-a măcelărit mama “și-a mâncat din cadavru cel puțin cincisprezece zile”.

La începutul anului 2019, Albert s-a luptat cu mama sa în vârstă de 69 de ani, în apartamentul pe care l-au împărțit în cartierul Las Ventas.

După ce a sugrumat-o, el i-a târât trupul în camera ei pentru a-l tăia cu un ferăstrău și două cuțite de bucătărie “pentru a-l face să dispară”, a explicat acuzarea în rechizitoriul său.

“După ce trupul a fost tăiat în bucăți, acuzatul se hrănea ocazional cu resturile cadavrului și depozita alte bucăți în mai multe recipiente de plastic în apartament și în frigider”, a adăugat el.

Unele bucăți le-a mâncat crude, altele le-a gătit

 

Potrivit presei locale , un ofițer de poliție, audiat în timpul procesului, a spus că, atunci când a intrat în apartament, acuzatul a susținut că a mâncat câteva bucăți crude, că a gătit altele și că i-a dat și câinelui său.

Bărbatul, despre care poliția a spus că are probleme cu drogurile, a fost arestat în februarie 2019, în timp ce poliția a căutat-o ​​pe mama sa, care a fost raportată dispărută de un prieten.

Potrivit presei spaniole, el suferea de o tulburare de personalitate și dependență de droguri, înainte să fie arestat. Se afla și în evidența poliției pentru că acte de violență împotriva mamei sale, iar mama sa avea un ordin de restricție, pe care acesta l-a încălcat.

Contrar a ceea ce a încercat să susțină apărarea în timpul procesului, instanța a decis că nu există “probe” care să arate că acuzatul nu era în deplinătatea facultățile sale mentale.

Pe lângă această pedeapsă cu închisoarea, bărbatul va trebui să plătească o despăgubire de 60.000 de euro fratelui său.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here