Atac armat în Italia. Cuie pe asfalt, mașini incendiate și arme de foc pe o auostradă – VIDEO

Un atac armat a avut loc luni, pe Autostrada A1 care leagă Modena de Bologna, în Italia. Hoții au vrut să jefuiască o mașină blindată de transport valori. Aceștia au pus cuie pe asfalt, au incendiat mai multe mașini și au folosit arme de foc. 

Autostrada A1 a fost închisă din cauza asaltului asupra unei mașini blindată de transport valori. Un asalt cu împușcături, explozibili, incendii de mașini, care însă a eșuat și nu a provocat răni.

Tâlharii sunt pe fugă. Asaltul a avut loc în jurul orei 20.20, la San Cesario, între casele de taxare Valsamoggia și sudul Modenei. Potrivit primei reconstrucții parțiale a faptelor, asaltul a avut loc conform unei scheme deja puse în practică cu alte ocazii.

Banda, formată din mai mulți oameni înarmați, a pus mai întâi cuie pe carosabil pentru a opri traficul și mașina blindată. Apoi, pentru a crea o diversiune și a preveni accesul la secțiunea afectată de jaf, el a amenințat cu arme cel puțin doi șoferi, forțați să iasă din mașinile lor care au fost incendiate.

 

Apoi au forțat doi șoferi de camioane să își traverseze vehiculele pentru a bloca definitiv intrările. Martorii au auzit câteva explozii și câteva împușcături, dar nu au fost răniți. O coloană de fum a crescut vizibilă de la câțiva kilometri distanță, porțiunea de autostradă a fost închisă în ambele direcții pentru a permite salvarea, recuperarea și inspecțiile poliției rutiere. Traficul a fost deviat de-a lungul Via Emilia.

 

Hoții au fugit înainte de a pune mâna pe pradă

 

Ceva din planul tâlharilor a mers prost și au fugit înainte de a pune mâna pe pradă. Bandiții au fugit spre Bologna și sunt în curs căutare, tot pe baza primelor mărturii ale celor care au asistat la scenele terifiante ale asaltului. Imediat, tot de teama că s-a întâmplat ceva mai grav, elicopterul 118 a fost și el chemat la fața locului, cu ambulanțele de sprijin, dar niciuna dintre persoanele implicate nu a fost rănită în timpul asaltului.

Constatările poliției rutiere și mărturiile atât ale agenților de securitate care se aflau la bordul autoutilitarei, cât și ale șoferilor și camionerilor care au fost amenințați de bandă, vor fi cruciale pentru a reconstrui în detaliu dinamica atacului și pentru a colecta elemente pentru a identifica vinovații.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here