Italia. Ciobanul român, care a ucis cu sânge rece alți doi ciobani italieni, trimis în judecată

Florin Scurtu, un pastor român în vârstă de 29 de ani, a fost pus sub acuzare de Gip of the Court of Caltanissetta și va fi judecat,  la sfârșitul lunii, pentru dublă crimă.

Frații  La Monaca, antreprenori agricoli din Canicattì, au fost uciși în iunie 2020, pe un câmp din districtul Durrueli.  Carabinierii Unității de anchetă Caltanissetta, conduși de colonelul Alessio Artioli, l-au arestat pe românul suspect de crimă. Motivul dublei crime ar fi fost legat de faptul că presupusul criminal a pășunat animalele pe pământul victimelor, în ciuda interdicției lor, ceea ce a dus la un conflict continuu cu cei doi fermieri.

În seara târzie a zilei de 14 iunie 2020, soldați de la Gara Delia Carabinieri au găsit, în Contrada Deliella, la proprietatea familiei La Monaca, cadavrul semi-carbonizat al unui bărbat, identificat ulterior drept Filippo La Monaca, de 74 de ani din Canicattì. Ajunși la fața locului, pe un drum rural, care ducea la proprietate, carabinierii, de asemenea, au depistat o baltă mare de sânge, cu urme de târâre care duceau spre o clădire, în interiorul căreia a fost găsit corpul lui Calogero, fratele lui Filippo.

Din primele investigații a reieșit că dubla omucidere a fost comisă într-o manieră deosebit de violentă, prin utilizarea ca armă de crimă a unor piere. Datele au fost confirmate, ulterior, de rezultatele autopsiei. În timpul audierilor, românul și-a recunoscut vina, spunând că totul a pornit de la o ceartă, legată de pășunat, relatează grandangoloagrigento.it.

Familia La Monaca, lovită de mai multe tragedii

 

Familia La Monaca, bine cunoscută în Canicattì, a fost lovită de mai multe nenorociri. Trei frați, care erau antreprenori agricoli, au fost uciși, dintre care unul era consilier local în Cammalleri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here