Prințul care a împușcat ursul Arthur cere despăgubiri de un milion de euro de la ONG-ul care a făcut publică povestea

Prințul Dimitrie Sturdza și Prințul Emanuel de Liechtenstein au intentat un proces împotrivă Agent Green, ONG-ul care a adus cazul în atenția publică. Aceștia cer despăgubiri de un milion de euro pentru că asociația s-ar fi referit la împușcarea ilegală a ursului Arthur, cel mai mare din România.

Prințul Dimitrie Sturdza i s-a alăturat prințului Emanuel von und zu Liechtenstein în acest demers și susține că lucrurile care s-au spus despre vânătoare sunt false.

S-a spus că a fost o vânătoare ilegală și că s-ar fi deschis un dosar penal de cercetare pentru braconaj, însă prințul Emanuel von und zu Liechtenstein a fost la o vînătoare permisă de ministrul Mediului. A intrat în țară ca un simplu cetățean, a prezentat documentele necesare și, în a doua seară a împușcat ursul.

A doua minciună ar fi cea refeitoare la faptul că ursul Arthur ar fi fost cel mai mare urs din România. Sunt mulți urși care sunt mult mai mari decât Arthur, apect confirmat și de mulți administratori de fonduri de vânătoare.

Ce spune Dimitrie Sturdza

 

„Despre această vânătoare s-au spus mai multe lucruri neadevărate. S-a spus că a fost o vânătoare ilegală. Însă Prințul Emanuel a fost la o vânătoare permisă de ministrul Mediului. A doua minciună este cea referitoare la faptul că Arthur a fost cel mai mare urs din România. Sunt mulți urși care sunt mult mai mari decât Arthur. Povestea asta e trasă de păr. Se pare că ursul Arthur a fost împușcat la 300 m distanța de o fermă unde a făcut ravagii. Domnul Păun spune că nu ar fi trebuit împușcat masculul ăsta foarte mare, dar că ar fi trebuit eliminată o ursoaică cu doi pui. Domnul Păun e finanțat din afară, sunt multe țări în Europa de Vest care nu vor să relocăm urșii noștri acolo.

Cele mai multe ONG-uri sunt finanțate din afară. Să le propunem să ducă urși de la noi din țară în țară care le finanțează. Pe timpul lui Ceaușescu, erau între 4.000 și 6.000 de urși, nu se știe exact, dar acum e sigur că numărul lor s-a dublat. dacă Uniunea Europeană ne spune că ar fi bine să avem 2.000-3.000 de urși, ce facem cu restul de 9.000? Eu propun să împărțim 1000 la nemți, 800 la francezi etc”, explică Prințul Dimitrie Sturdza, potrivit realitateaoltului.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here