Imagini interzise celor slabi de înger! Tânărul din Iași care s-a spânzurat la peste 20 de metri înălțime a fost filmat de un prieten care voia să-l salveze. Datoriile la cămătari l-au împins către moarte

Scene incredibile la Iași. Un tânăr s-a spânzurat de un stâlp de înaltă tensiune la 20 de metri înălțime, în zona industrială, după ce ar fi fost amenințat de cămătari. Duminică noaptea, zeci de persoane s-au adunat în jurul stâlpului de care tânărul s-a spânzurat, iar un bărbat s-a urcat după el să-l salveze, dar nu a reușit

VIDEO mai jos 

Clipe de groază, la Iași. Un tânăr de 30 de ani și-a pus capăt zilelor după ce ar fi fost amenințat de cămătari. Ionuț avea 30 de ani și locuia de câțiva ani într-o clădire dezafectată din zona Baza 3. Acolo nu se instalase doar el. Zeci de persoane fără adăpost trăiesc ca într-o adevărată familie. Toți își cunosc problemele și toți împart aceeași bucată de pâine, atunci când o au. Vestea morții lui Ionuț nu i-a șocat prea mult pe cei care locuiesc în clădirea dezafectată. Duminică, tânărul ar fi fost amenințat de cămătari. Asta susțineau cei care îl cunosc. După ce ar fi fost amenințat, tânărul ar fi început să aibă un comportament ciudat și ar fi spus că vrea să se sinucidă.

„El a fost amenințat de cămătari. Sunt din clanul X și Y. Eu nu vreau să dau nume, pentru că am mai fost bătut de interlopi. Mi-au rupt coastele și am fost la Secția 5 de Poliție și m-au luat în râs. Mi-au spus să vin cu certificat medico-legal, dar de unde să dau eu 300 de lei pe certificat dacă mănânc de la gunoi?”, a spus unul dintre „boschetari”, așa cum s-a autointitulat.

„Nimeni nu face nimic. S-a spânzurat de la datorii”

Despre moartea lui Ionuț, cei care îl cunoșteau nu au spus prea multe, însă s-au revoltat pe situație.

„Gata, a făcut-o, s-a terminat. Nu e normal să fie așa, din cauza cămătarilor s-a ajuns aici. Nimeni nu face nimic, nici poliția, nici nimeni. Ionuț s-a spânzurat. Am urcat după el să-l salvez. Nu am avut ce să-i fac. Dacă tăiam șufa aia, cădea de la atâția metri. Am încercat să îl țin, să nu se sufoce, dar nu am reușit. Eu l-am băgat în casă înainte să se spânzure, mama i-a dat de mâncare, i-am spus să stea liniștit. A sărit pe geam și s-a urcat pe stâlp”, a spus unul dintre bărbații care locuiesc în ghetou.

VIDEO mai jos

Din câte se pare, tânărul a împrumutat câțiva zeci de lei și a fost nevoit să dea câteva sute înapoi.

„Nici nu contează cât a luat și cât avea de dat. Trebuie să știe lumea ce fac interlopii ăștia mari, care fac și dreg, au săgeți care dau bani împrumut la boschetari să aibă din ce trăi și ei. Când nu primesc banii, vin cu interlopii să-i recupereze”, a spus o femeie.

Duminică, cei care l-au găsit spânzurat au încercat să-l salveze și au anunțat imediat autoritățile. Mai multe echipaje medicale au ajuns la fața locului și au încercat să-i acorde primul ajutor tânărului. Din păcate, nu au putut decât să declare decesul. Mai apoi, duminică seara, trupul neînsuflețit al tânărului a fost ridicat și transportat la Institutul de Medicină Legală (IML) pentru necropsie. Ulterior se vor stabili cauzele decesului.

„În cauză a fost deschis un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă și s-a dispus efectuarea necropsiei pentru stabilirea cauzei decesului”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Celelalte persoane care locuiau în clădirile dezafectate au precizat că se vor ocupa de înmormântare.

VIDEO mai jos

„O să punem mână de la mână, îl luăm de la morgă și îl îngropăm. Asta este, noi nu îl lăsăm așa. Am încercat toți să-l ajutăm, nu am reușit. Asta este…”, a spus un alt bărbat din anturajul lui Ionuț.

Trebuie precizat faptul că toți tinerii care locuiesc în zona respectivă, în clădirile dezafectate, au vorbit deschis despre tot ceea ce s-a întâmplat, însă și-au ferit fețele și nu au vrut nici în ruptul capului să-și dezvăluie identitatea. Ei spun că frecvent sunt amenințați și bătuți de tot felul de persoane apropiate de clanurile interlope. Nimeni nu poate spune dacă ceea ce ei susțin este adevărat. Cert este că trăiesc într-o lume oarecum paralelă, departe de ochii oamenilor de rând.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here