Imaginea durerii: Mamă cu Covid lasată să moară pe stradă de propriul fiu, ca să nu se infecteze şi el, în India

Dezastrul cu care se confruntă în aceste zile India, din cauza Covid-19, demonstrează că unii oameni și-au pierdut și ultima urmă de umanitate. Un fiu și-a abandonat mama bolnavă pe marginea drumului și a lăsat-o să moară, pentru că se temea că s-ar putea infecta.

Un alt bărbat și-a legat tatăl mort pe acoperișul mașinii pentru a-l duce la un crematoriu, în mijlocul haosului cu care se confruntă țara.

 

Spitalele din India au fost copleșite de un „tsunami” de infecții mutante cu super-tulpina.Rezervele de oxigen și paturile s-au epuizat în multe spitale, lăsând pacienții să moară acasă sau pe străzi.

Și-a lăsat mama singură și neajutorată în stradă

În Kanpur, în Uttar Pradesh, poliția a deschis un dosar de investigație cu privire la faptul că un fiu și-a abandonat mama infectată cu Covid.

Imaginile o arată pe femeie întinsă pe jos, sub o pătură, pe stradă, mișcându-se încet.

Bărbatul, care a fost identificat ca Vishal, a lăsat-o în fața casei surorii sale din districtul Chakeri înainte de a fugi, potrivit rapoartelor. Localnicii au venit în ajutorul ei și au chemat o ambulanță care a dus-o la spital.

Madan a spus că a văzut-o pe femeia bolnavă plângând după ajutor, în timp ce stătea întinsă în soarele sufocant, la căldură de 40°C.

Martorul a spus: „Astfel de persoane aduc doar rușine și nimic altceva. Sunt cele mai rele creaturi cei care fac asta celor dragi”.

Mama, în vârsta de 60 de ani, a murit ulterior. Oamenii legii au confirmat că „a fost înregistrat un caz dosar în acest sens”.

O altă imagine la polul opus

Între timp, la 160 de kilometri distanță, în Agra, un alt fiu a recurs la măsuri disperate atunci când nu existau ambulanțe disponibile pentru a-l transporta pe defunctul său tată.

O imagine arăta un corp învelit și legat de acoperișul unei mașini roșii mici.

India Today relatează că bărbatul a așteptat ore întregi după o ambulanță, după ce tatăl său a murit din Covid, apoi a început el însuși ritualurile funerare.

Apoi a condus spre un teren de incinerare cu cadavrul pe acoperiș.

Actul tragic de devotament al fiului se spune că i-a făcut pe mulți să plângă când a ajuns la crematoriu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here