Simion cere demisia şefului MAI: A folosit poliţiştii şi jandarmii pentru a vâna demonstranţi şi hăitui bătrâni

Copreşedintele AUR George Simion îi solicită premierului Florin Cîţu să îl demită pe ministrul de Interne, Lucian Bode, pe care îl acuză de “deprofesionalizarea” Poliţiei şi că a folosit poliţiştii şi jandarmii pentru a vâna manifestanţi, pentru a-i hăitui pe bătrânii care nu poartă mască şi care vând leuştean sau pe minore care vând ghiocei.

“Pentru că, după Vlad Voiculescu, următorul ministru pe care îl considerăm responsabil de cenzurarea opiniilor românilor, de afectarea libertăţilor şi drepturilor fundamentale şi de deprofesionalizarea unor întregi categorii sociale şi profesionale, am depus o interpelare prin colegul Ionuţ Neagu, senator, la premierul României, pentru a-l demite pe ministrul de Interne [Lucian – n.r.] Bode, care, din păcate, a folosit poliţiştii şi jandarmii, în ultimele luni de când a preluat mandatul, nu pentru activitate preventivă, nu pentru muncă specifică de poliţie, ci pentru a vâna demonstranţi.

6.500 de amenzi s-au acordat de către lucrătorii Ministerului de Interne doar pentru protestele care au dus la căderea ministrului Voiculescu. De asemenea, poliţiştii şi jandarmii se ocupă de hăiturea bătrânilor care nu poartă mască, de bunici care vând leuştean, de minore care vând ghiocei şi primim semnale nenumărate din partea poliţiştilor şi jandarmilor că li se dau norme de amenzi şi li se cere să facă lucruri care nu sunt în fişa postului”, a precizat liderul AUR într-o conferinţă de presă.

De asemenea, George Simion i-a mai cerut premierului să retracteze afirmaţiile făcute cu privire la “eliminarea” vocilor care încă se mai opun campaniei de vaccinare.

“Cerem demiterea ministrului Lucian Bode, în orice formă alege această coaliţie să-şi ducă activitatea mai departe, şi solicităm premierului Florin Cîţu să retracteze afirmaţiile grave, fără precedent în spaţiul public, prin care cerea eliminarea acelor voci care mai există şi pun întrebări cu privire la campania de vaccinare. Totodată, cerem demisia lui Lucian Bode pentru că, după cum ştim, vineri, la Piteşti, un bărbat de 63 de ani, Zaharia Barbu, a fost ucis de către lucrători, de către poliţişti şi considerăm că este un efect al politicii de deprofesionalizare a Poliţiei”, a adăugat copreşedintele AUR.

Totodată, Simion a afirmat că, în prezent, structurile Ministerului Afacerilor Interne sunt conduse prin împuterniciri, care se prelungesc din şase în şase luni “tocmai pentru a avea control politic”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here