STUDIU Regina Maria: Peste jumătate dintre pacienții care au fost infectați cu SARS-CoV-2 nu mai au anticorpi după 6 luni de la îmbolnăvire

  • 53% dintre pacienții care au trecut printr-o formă severă a infecției cu SARS-CoV-2 nu mai au anticorpi după 6 luni de la îmbolnăvire, conform unui studiu Regina Maria.
  • 44% dintre persoanele care s-au vindecat de COVID-19 au avut simptome și după vindecare.
  • 17% dintre cei care au făcut un test RT-PCR după ce au depășit forma severă a bolii au obținut un rezultat pozitiv, însă studiile spun că persoanele în cauză nu mai sunt contagioase.

Un studiu derulat de Regina Maria, lansat în 2020 în primă fază, revine în 2021 cu partea a doua a cercetării care se referă la prezența anticorpilor la 6 luni de la forma severă a bolii COVID-19.

A doua parte a studiului arată că 53% dintre pacienți nu mai au anticorpi IgG detectabili la 6 luni de la infecție.

Mai mult, cercetarea spune că 44% dintre persoanele care au fost infectate cu SARS-CoV-2 au avut simptome și după vindecare. Printre acestea sunt amintite tusea, oboseala, lipsa gustului și a mirosului, dar și dificultatea respiratorie. Alte simptome pe care le-au observat pacienții după vindecare au fost căderea părului, insomniile și durerile musculare.

Studiul mai arată că 17% dintre persoanele care au făcut un test RT-PCR după ce au depășit forma severă a bolii au obținut un rezultat pozitiv.

Totuși, deși testele COVID de tip RT-PCR au arătat că persoanele în cauză sunt pozitive, studiile spun că acestea nu mai sunt contagioase.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here