Cântăreţ popular, în stare gravă la Terapie Intensivă. Mai mulți membrii ai unui ansamblul folcloric, infectați cu COVID

Focar de COVID-19 la Ansamblul Artistic Profesionist „Ciprian Porumbescu” din Suceava, unde 14 angajaţi au fost confirați cu SARS-CoV-2. Solistul vocal George Finiş este în stare gravă, el fiind internat în secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean „Sf. Ioan cel Nou”.

Directorul Ansamblului Artistic „Ciprian Porumbescu” din Suceava, interpretul de muzică populară Sorin Filip a declarat că 15 dintre colegii săi ai de la orchestră au fost depistaţi cu SARS-CoV-2.

„Prima persoana confirmată infectată Covid-19 a fost la data de 17.03.2021, iar la efectuarea anchetei epidemiologice, măsura luată de Direcţia de Sănătate Publică a fost de izolarea persoanei infectate şi carantinare a contacţilor direcţi (2 membri de familie care sunt si colegi de ansamblu).

Întrucat ulterior a apărut al doilea caz, tot din structura ansamblului, a fost programata testarea intregului colectiv. Au fost testate 74 persoane pe data de 22 martie, dintre care inca 15 persoane au fost confirmate pozitiv cu Covid-19”, se arată într-un răspuns transmis de directorul DSP Suceava, Dinu Sădean, la o solicitare făcută de reporterul „Adevărul”, în baza Legii 544/2001, privind liberul acces la informaţiile de interes public.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here