Merkel le cere germanilor să stea ACASĂ de Paşte pentru a stopa al treilea val de Covid: „RENUNȚAȚI la călătorii neesenţiale”

Cancelarul Angela Merkel a făcut joi apel la germani să rămână acasă de Paşte şi să se întâlnească cu cât mai puţini oameni pentru a ajuta la reducerea celui de-al treilea val al pandemiei de coronavirus.

„Ar trebui să fie un Paşte liniştit, cu cei apropiaţi de tine, cu contact foarte redus. Vă îndemn să vă abţineţi de la orice călătorie neesenţială”, a spus Merkel într-un mesaj video, adăugând că aceasta este singura modalitate de a ajuta medicii şi asistentele care luptă cu virusul.

Merkel a mai spus că în acest al treilea val nu doar persoanele vârstnice ajung la spital în stare gravă, ci sunt pacienţi de toate vârstele.

Cancelarul german şi-a exprimat speranţa că această campanie lentă de vaccinare va fi accelerată după Paşte, când medicii de familie vor începe să administreze şi ei vaccinul.

 

Christian Karagiannidis: Germania are nevoie de o carantină de două săptămâni

 

Christian Karagiannidis, şeful ştiinţific al asociaţiei DIVI pentru medicină intensivă şi de urgenţă, a declarat că Germania are nevoie de o carantină de două săptămâni, vaccinări mai rapide şi teste obligatorii în şcoli. În lipsa acestor măsuri, spitalele din Germania vor fi copleşite, avertizează Christian Karagiannidis.

Spre deosebire de Marea Britanie şi Franţa, cele 16 state federale ale Germaniei au fost reticente în a impune limite drastice circulaţiei.

Numărul de cazuri de coronavirus confirmate în Germania, cea mai populată ţară din Europa şi cea mai mare economie de pe continent, a crescut joi cu 24.300, cea mai mare creştere zilnică din 14 ianuarie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here