BREAKING NEWS! Franța, carantină totală! Macron anunță noi restricții: Se închid școlile, deplasările interzise după ora 19.00

Președintele francez, Emmanuel Macron, se adresează națiunii la această oră (ora 20:00, ora Parisului) și anunță noi măsuri restrictive de combatere a pandemiei Covid-19 care amenință să copleșească spitalele.

Emmanuel Macron anunță că măsurile de restricție deja existente în 19 departamente vor fi extinse, de sâmbătă, pe întreg teritoriul metropolitan pentru patru săptămâni.

Președintele Franței anunță o închidere de trei săptămâni a creșelor, școlilor, colegiilor și liceelor.

Controalele vor fi înăsprite, anunță președintele: „Unii au militat pentru folosirea generalizată a certificatului (n.r.declarație pepropria răspundere), ca în martie 2020. Nu am ales această opțiune, deoarece iresponsabilitatea câtorva nu ar trebui să strice eforturile tuturor. Se vor intensifica sancțiunile pe drumurile publice pentru a limita adunările, pentru că acolo există pericolul”, a transmis președintele francez în declarațiile pentru populație.

Restricțiile de deplasare începând cu ora 19:00 va fi menținută peste tot. Telemunca va fi sistematizată. Magazinele vor fi închise în întreaga zonă metropolitană, conform listei deja definite în cele 19 departamente.

„Cetățenii noștri care doresc să schimbe regiunea pentru a merge să se izoleze vor putea face acest lucru în acest weekend de Paște. Francezii care locuiesc în străinătate și care doresc să se întoarcă în Franța pot face acest lucru oricând și vom face totul pentru a facilita călătoriile și viața de zi cu zi a concetățenilor noștri, lucrători transfrontalieri”, a continuat Macron.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here