Bărbatul care l-a ameninţat cu moartea pe Raed Arafat, internat la psihiatrie

În data de 10 martie, un bărbat din Timişoara l-a ameninţat, într-un video postat pe Facebook, pe secretarul de stat Raed Arafat, că-l va lovi cu un topor, cu un ciocan şi cu o rangă. Acum bărbatul a ajuns într-un spital de psihiatrie din Timiş, în urma unei decizii a instanţei de judecată.  

”La nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara a fost înregistrat la data de 12.03.2021 dosarul penal cu nr. 2029/P/2021, în care se efectuează urmărirea penală faţă de un suspect, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj (…). În fapt s-a reţinut suspiciunea rezonabilă că în data de 10.03.2021, în jurul orelor 12:00, aflându-se pe marginea drumului judeţean ce face legătura între localitatea Săcălaz şi Sânmihaiul Român, jud. Timiş, cu ocazia unei transmisiuni video pe reţeaua Facebook, suspectul l-a ameninţat cu acte de violenţă pe un secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, în sensul că îl va lovi cu un topor, cu un ciocan şi cu o rangă, aceste acte având legătură cu activitatea profesională a persoanei vătămate”, se arată într-un comunicat de presă, de vineri, al Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş. Procurorul de caz a dispus efectuarea unei expertize medico-legale psihiatrice faţă de bărbat.

 

Împotriva deciziei se poate formula contestaţie

 

Magistraţii de la Judecătoria Timişoara a admis propunerea Parchetului, iar faţă de bărbat s-a dispus internarea medicală provizorie într-o unitate specializată de asistenţă medicală, până la însănătoşire sau până la ameliorarea care înlătură starea de pericol ce a determinat luarea măsurii.  Împotriva deciziei se poate formula contestaţie în termen de 5 zile de la pronunţare, relaează news.ro.

Bărbatul intrenat într-un spital de psihiatrie din Timiş se numeşte Daniel Gaşpar. Acesta a adresat ameninţări la adresa secretarului de stat în cadrul MAI, Raed Arafat, pe pagina sa de Facebook, în cadrul unei înregistrări video. Timişoreanul a mai aratat că a pregătit un ciocan cu care să îi dea lui Raed Arafat peste mâini şi o rangă cu care să îi dea peste glezne „dacă nu termină cu prostiile”, precum şi o lopată pentru „groapa pe care ai săpat-o pentru România, să te îngrop în ea”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here