Se apropie nota de plată pentru Rădoi: Şeful MAI anunță că a fost sesizat DIICOT. Cei care participă la protestul de la metrou sunt acuzaţi „de sabotaj, de terorism”.

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a anunţat vineri că Metrorex a înaintat o plângere penală la MAI, care a fost trimisă de urgenţă la DIICOT, în care organizatorilor şi participanţilor la protestul de la metrou li se aduc acuzaţii „legate de sabotaj, de terorism”.

„Cine şi-a asumat să facă o astfel de acţiune, fie ea şi spontană, va plăti în faţa legii, de acest lucru să fiţi convinşi. Am avut aceste discuţii şi cu domnul prim-ministru Florin Cîţu şi acelaşi mesaj l-a transmis. Dosarul este legat de încălcarea prevederilor legale, că au obligaţia să asigure minimum o treime din capacitatea de transport, nu să întrerupă în integralitate transportul cu metroul. Plângerea din partea Metrorex îi acuză pe cei care participă la acest protest spontan de sabotaj, de terorism. Respectiva plângere am transmis-o de urgenţă către DIICOT”, a declarat Bode citat de Digi24.

Ministrul a subliniat că „legea este lege pentru toţi”.

“În condiţiile în care îţi asumi să declanşezi un conflict spontan, trebuie să ştii că în starea de alertă este ilegal. Când declanşezi un conflict de muncă, ai obligaţia legală să asiguri minim o treime din transportul cu metroul în Bucureşti. Aceste lucruri au fost desconsiderate şi vor suporta prevederile legale în vigoare. Noi am deschis un dosar penal în sensul în care nu sunt respectate regulile şi prevederile legale asigurării continuităţii transportului public”, a precizat Lucian Bode.

Oficialul susţine că este convins că „în urma discuţiilor vor ajunge la concluzia că acest conflict de muncă trebuie să înceteze de ugenţă şi să putem să reluăm transportul public cu metroul în Bucureşti”.

“Este inadmisibil să-ţi baţi joc de sute de mii de bucureşteni”, a reiterat şeful MAI.

Anunţul făcut de ministrul Afacerilor Interne vine după ce şi ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a declarat că a sesizat DNA-ul în cazul protestului de la metrou.

O a treia anchetă penală legată de protestul de a Metrou a fost demarată la Parchetul Sectorului 4 privind legea dialogului social.

Reamintim că protestul sindicaliştilor conduşi de Rădoi are loc la doar o zi după ce conducerea Metrorex a dat ultimatum data de 2 aprilie pentru eliberarea tuturor spaţiilor comerciale de la metrou, care erau deţinute de firma sindicatului. În replică, sindicaliştii au ocupat astăzi şinele de metrou şi practic n-au permis circulaţia vagoanelor, ceea ce a dat traficul din oraş peste cap.

Premierul Florin Cîţu i-a transmis public, vineri, ministrului de Interne, Lucian Bode, să ia atitudine fermă în cazul protestului „ilegal” al sindicaliştilor USLM.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here