Imagini din subteran. După ce au blocat Capitala, sute de angajați de la metrou protestează cu muzică la maximum în boxe și cu aplauze

Sute de sindicaliști au blocat circulația trenurilor de metrou, vineri dimineață, și au aruncat în haos transportul public din Capitală de la primele ore. Luați prin surprindere, bucureștenii au fost nevoiți să găsească alte mijloace pentru a ajunge la serviciu sau la școală și grădiniță, cu copiii. Cei mai mulți s-au înghesuit în mijloacele de transport în comun. Între timp, au apărut imagini cu protestatarii din subteran.

Pe peronul din Piața Unirii, o parte dintre ei cântă și aplaudă, iar unii râd.

Nu toți poartă mască de protecție, potrivit imaginilor.

Într-o postare pe Facebook, sindicaliștii îi răspund ministrului Transporturilor, Cătălin Drulă: Nu vom da înapoi.

Ei spun că sunt 2.500 de angajați, nu doar câteva sute, așacum se susține, și neagă că acțiunea lor are legătură cu decizia de închidere a unor spații comerciale de la metrou.

Protestul a început din timpul nopții, când sindicaliștii au ocupat calea de rulare, făcând imposibilă pornirea metroului.

Sindicaliștii au ocupat calea de rulare la metrou. FOTO: Facebook: USLM

 

,

În plus, unii dintre ei au oprit în unele stații alimentarea cu energie electrică, a declarat Viorel Tudose, administratorul companiei Getica 95, furnizorul de electricitate al Metrorex. În acest context, au provocat haos în tot sistemul energetic din Capitală, potrivit lui Tudose.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here