Clipul care a emoționat milioane de ROMÂNI din DIASPORA. Român, din străinătate, în LACRIMI: „Muncești, băi, să asiguri un trai mai bun familiei!”

Un videoclip devenit viral a emoționat milioane de români din Diaspora datorită mesajului cu încărcătură pe care îl conține. Lacrimi de durere adevărată oferite de un conațional a pătruns în inimile diasporenilor care au reacționat și au distribuit cu miile clipul.

„Viața în străinătate… viața în străinătate e foarte multă muncă! Pleci noaptea, dimineața e noapte, te întorci seara, e noapte! Și muncești, băi, muncești să-ți asiguri un trai mai bun, un trai mai bun familiei tale.

Te duci, te întorci, te duci, te întorci… orele se duc, orele se duc…. Parcă mai ieri spuneam: Băi, vin să stau 3 luni de zile, să fac un ban… și au trecut 10… ce să facem?”, este mesajul din videoclipul devenit viral pe rețelele sociale.

 

 

Diaspora românească este a cincea cea mai numeroasă diasporă din lume

 

Cele mai recente statistici arată că aproximativ 9.700.000 de români s-au stabilit peste hotare. Din cei 9,7 milioane de români de peste granițe, 5,6 milioane sunt în Diaspora.

Diaspora românească este a cincea cea mai numeroasă diasporă din lume, raportat la numărul total al populației, se arată într-un raport al Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE).

Raportul OECD compară două perioade de migrație a românilor. Primul val, din 2001 și 2002 (premergător ridicării vizelor) și cel de-al doilea, care a avut loc între 2015 și 2016. În intervalul cuprins între cele două perioade comparate, numărul emigranților români a crescut cu 2,3 milioane, de la 1,1 milioane, la 3,4 milioane. În 2015–2016, cel puțin 17% din totalul populației născute în România trăia în țările membre OECD.

Italia este țara predilectă pentru emigrația românească, 1 din 3 români din diaspora locuind acolo (peste 1 milion), urmată de Germania (680.000) și Spania (573.000). Cele trei țări sunt gazda a 93% din diaspora românească. Aproximativ 90% dintre românii plecați în afara granițelor se află în Europa.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here