Un deputat vrea să modifice Codul Rutier, după tragicul accident în care au murit 2 fete

Un parlamentar vrea să modifice Codul Rutier, după tragicul accident din cartierul bucureștean Andronache, în urma căruia au murit două fete.

Deputatul USR-PLUS Cătălin Teniță a anunțat că vrea să se implice ”pentru a face ceva”, după ce – susține el – a avertizat ”de mai multe ori că deschiderea autostrazii, care deversează trafic de viteză pe acele straduțe înguste, cuplată cu lipsa unui parc în zonă este absolut criminală”.

Parlamentarul este de părere că este necesară o dezbatere despre limitele de viteză în toate zonele din intravilian, ”pe străduțe înguste, de câte o bandă, cu trotuare inguste de o parte și de cealaltă”.

În opinia sa, pe aceste străzi, viteza maximă nu trebuie să fie mai mare de 30 de kilometri la oră.

”Cred că trebuie introdusă această limitare în Codul Rutier, nu lăsată la aprecierea administratorilor de infrastructură. Ei trebuie să aibă doar obligația de a marca corespunzător segmentele de drum și eventual de a lua măsurile de limitare fizică a vitezei.” – a precizat deputatul Teniță pe pagina sa de Facebook.

Imaginile surprinse de o cameră de supraveghere în cartierul Andronache arată că am fi putut asista la una dintre cele mai mari tragedii rutiere, petrecute în ultimii ani, în țara noastră.

Șoferița învinuită de moartea a două fete le-a spus polițiștilor că a confundat frâna cu accelerația. În înregistrare vedem cum vine cu viteză spre un grup în care se află mai mulți copii și adulți.

Străzile din zonă sunt înguste, iar pentru a face stânga sau dreapta, în locul unde s-a produs accidentul, trebuie categoric să oprești. Virajul are 90 de grade, vizibilitatea laterală aproape inexistentă, iar în față… sunt case. Și de aceea, poate, sunt șocante scenele surprinse de camera de supraveghere.

Dacă va fi găsită vinovată, suspecta riscă o pedeapsă cu închisoarea de până la 10 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here