Imaginile care fac înconjurul țării! Un primar din Iași este bătut cu bestialitate chiar în mijlocul comunei pe care o conduce de o gașcă de derbedei. S-a lăsat cu dosar penal și cu arestări în weekend!

Doi indivizi au ajuns în arest, după ce s-au dat tartori prin comuna Roșcani. Magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au admis propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile formulată de anchetatori pe numele lui Vasilică Pantelimon Pîrvu și al lui Bogdănel Pîrvu. Cei doi sunt cercetați pentru că au lovit mai multe persoane, printre care și pe primarul din localitate, Genovel Gheorghiu. Potrivit acestuia din urmă, la scandal au participat mai multe persoane din familia Pîrvu, căreia i-a ridicat o casă în urmă cu câteva luni, după un incendiu. Pe de altă parte, cei doi indivizi arestați au susținut că, de fapt, ei ar fi fost cei agresați de către primar

Scandal de proporții în comuna ieșeană Roșcani! Primarul din localitate, Genovel Gheorghiu, a fost transportat de urgență la Spitalul de Neurochirurgie din Iași, în urma unui conflict cu membrii unei familii din comunitate.
După incident, doi dintre membrii familiei au fost reținuți, iar, mai apoi, arestați. Așadar, sâmbătă, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au admis cererea făcută de anchetatori pe numele lui Vasilică Pantelimon Pîrvu și al lui Bogdănel Pîrvu.

„Instanța admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași. Dispune arestarea preventivă a inculpaților Vasilică Pantelimon Pîrvu, cercetat pentru comiterea infracțiunii de lovire sau alte violențe (4 infracțiuni), pe o durată de 30 de zile. Dispune arestarea inculpatului Bogdănel Petru Pîrvu, cercetat pentru comiterea infracțiunii de lovire sau alte violențe (4 infracțiuni), pe o durată de 30 de zile”, au precizat judecătorii ieșeni.

Decizia nu este definitivă, aceasta fiind deja contestată de cei doi tartori din comuna Roșcani.

Vasilică Pantelimon Pîrvu și Bogdănel Petru Pîrvu, acuzați de primar că au sărit la bătaie


Contactat telefonic ieri de reporterii „BZI”, primarul din Roșcani, Ginovel Gheorghiu, a povestit cum a ajuns la Spitalul de Neurochirurgie din Iași în urma scandalului.

„Miercurea trecută, în jurul orei 16:00, am fost sunat de un consătean, care mi-a povestit că ar fi fost agresat de membrii acestei familii. Din informațiile pe care le dețin, membri ai familiei Pîrvu ar fi oprit pe uliță niște cetățeni care se deplasau cu căruțele, pentru a verifica dacă au lemne și dacă au acte pentru lemnele respective. Nu știu în ce calitate au făcut ei lucrul ăsta, că nu sunt nici polițiști, nici nu lucrează ca pădurari sau pentru Ocolul Silvic… Mă rog, cică de aici ar fi izbucnit scandalul”, a declarat primarul Ginovel Gheorghiu.

Acesta a adăugat că, inițial, a sfătuit consăteanul să sune la Poliție și să reclame agresiunea. Numai că, la scurt timp, ar fi fost sunat de o femeie care plângea și care i-a spus că și ea, la rândul ei, ar fi fost agresată de frații Pîrvu.

„Am urcat în mașină și m-am dus acolo, să văd ce se întâmplă. Femeia plângea și spunea că a fost agresată. Când am ajuns acolo, erau vreo cinci membri ai familiei. Eu i-am întrebat ce fac acolo și nu a durat mult până să mă lovească în frunte cu foarfece de tăiat via. Am căzut la pământ și, ulterior, am fost transportat la Spitalul de Neurochirurgie din Iași”, a adăugat primarul din Roșcani.

„Le-am ridicat casă cum n-a văzut neam de neamul lor, mi-a fost milă de copii!”

Ginovel Gheorghiu a subliniat că, în cadrul scandalului, au fost implicate 5 persoane din familia respectivă, nu doar Vasilică Pantelimon Pîrvu și al lui Bogdănel Pîrvu.

„Ei erau 5 acolo. Am auzit că au oprit o căruță și l-au înjunghiat în spate, tot cu foarfecele de vie, pe copilul altui consătean. Înainte de Crăciun, eu am mers pe la toată lumea și am insistat să le ridicăm lor o casă. Vechea locuință le-a ars în urma unui incendiu. Mi s-a făcut milă de copii! Le-am ridicat casă cum n-a văzut neam de neamul lor! Le-am dus și paturi, și preot să sfințească!”, a afirmat primarul din Roșcani.

Acesta susține că mai mulți săteni i s-au plâns că ar fi fost agresați sau amenințați de membrii familiei Pîrvu de-a lungul timpului.

„M-au sunat mai mulți care s-au plâns de ei. Eu le-am spus să meargă la Poliție, dar femeilor agresate le este teamă, pentru că le amenință. Plus că, în comună, polițistul termină programul la 16:00. După aceea este un singur polițist la 6-7 comune, că așa e la noi…”, a spus Ginovel Gheorghiu.

Acesta a spus că își poate explica într-un singur mod scandalul a cărei victimă a fost, în contextul în care a făcut tot posibilul să ajute familia respectivă.

„Există o vorbă în popor: «Știți cum e țiganul! Dacă nu îi dai și sâmbăta, degeaba îi dai tot anul!»”, a încheiat primarul Gheorghiu, care, în prezent, este acasă, fiind externat din Spitalul de Neurochirurgie din Iași.

Dezamăgire maximă pentru cel care a pus paie pe foc în comuna Roșcani

Ciudat este faptul că, în acest scandal, apare un consilier din comună, pe nume Andrei Turcuman. Învins la alegerile locale de către actualul primar Ginovel Ghiorghiu, Turcuman a făcut o pasiune din a genera controverse și a menține o stare de tensiune. Turcuman și-a frecat mâinile de bucurie când a auzit că primarul Ghiorghiu a ajuns la spital și s-a gândit imediat să profite de moment. Acesta a făcut rost de o filmare în care doi dintre agresorii primarului povestesc cum ar fi fost loviți și înjosiți. Oricine poate vedea că acea filmare, distribută masiv în mediul online, pare a fi comandată de o anumită persoană. Turcuman a candidat din partea PNL la Primăria comunei Roșcani. După ce a aflat că doi dintre cei implicați în scandal au fost arestați preventiv, Turcuman a fost vizibil dezamăgit și a încercat să spună că, de fapt, el nu ține partea nimănui.

A încercat să întoarcă toată comunitatea împotriva primarului

Contactat telefonic ieri de reporterii „BZI”, Andrei Turcuman a părut că nici nu prea știe despre ce este vorba. A dat de înțeles că el vrea doar binele comunei Roșcani.

„Eu am primit acel film, în care frații Pîrvu afirmă că au fost agresați de primar. Ei spun că primarul a venit la ei, i-a tras unuia o palmă și, mai apoi, cu capul în gură. Eu nu eram în localitate la data incidentului, eram la București. Dar am văzut că, prin comună, a fost răspândită doar versiunea primarului, fapt care nu mi se pare normal. Fiecare are o părere și mi s-a părut de bun simț ca lumea să cunoască și cealaltă versiune a poveștii. Nu tolerez și nu încurajez faptele cu violență, dar cred că un primar ar fi trebuit să aplaneze conflictul, nu să îl facă să escaladeze.

Există Poliție, sunt autorități care se ocupă, în cazul în care acel conflict nu putea fi stopat. Domnul primar se putea retrage de acolo. Eu nu știu ce s-a întâmplat, pentru că, repet, nu eram acolo. În continuare, organele de anchetă și Justiția vor stabili ce s-a petrecut. Din câte am auzit, și unul dintre frații Pîrvu, un minor, a ajuns la spital cu o fractură la o mână”, a declarat ieri Andrei Turcuman.

Ce au spus oamenii legii cu privire la scandal

Polițiștii ieșeni au anunțat ieri că fac cercetări pentru lovire sau alte violențe, tulburarea ordinii și liniștii publice, amenințare și furt.

„Agenții din cadrul Secției III de Poliție Rurală Popricani efectueză cercetări într-un dosar penal. Din investigațiile efectuate până în prezent s-a constatat faptul că, pe 24 februarie 2021, doi tineri de 28, respectiv 29 de ani, din comuna Roșcani, ar fi agresat fizic 5 persoane, tulburând totodată ordinea și liniștea publică și adresând amenințări. De asemenea, în timpul altercației, un al treilea tânăr, de 27 de ani, ar fi furat o drujbă aparținând uneia dintre persoanele agresate.

Pe 26 februarie 2021, tânărul cercetat pentru furt și cei doi tineri cercetați pentru lovire sau alte violențe, tulburarea ordinii și liniștii publice și amenințare au fost reținuți de polițiști pentru 24 de ore. Pe 27 februarie 2021, cei doi tineri cercetați pentru lovire sau alte violențe, tulburarea ordinii și liniștii publice și amenințare au fost prezentați, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătorie și Judecătoriei Iași, instanță care a dispus arestarea preventivă a acestora pentru 30 de zile”, au menționat ieri reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Iași.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here