Merkel s-a răzgândit. Pașaportul de vaccinare va fi introdus în UE: „Avem nevoie de el”

Pașaportul de vaccinare va fi introdus în Uniunea Europeană. Angela Merkel pare că a cedat presiunilor venite din partea mai multor țări și a ajuns la concluzia că documentul va fi necesar Uniunii Europene în lupta cu coronavirusul.

Paşapoartele digitale de vaccinare vor fi disponibile probabil înainte de vară, a declarat cancelarul german Angela Merkel după un summit virtual al UE, potrivit Reuters.

„Toată lumea a fost de acord că avem nevoie de un certificat de vaccinare digitală”, a declarat Merkel într-o conferință de presă joi, adăugând că Comisia UE ar avea nevoie de aproximativ trei luni pentru a crea baza tehnică pentru astfel de documente.

Anunţul cancelarului german vine după ce iniţial s-a exprimat împotriva ideii de paşaport de vaccinare, alături de preşedintele Franţei Emmanuel Macron.

Între timp, cancelarul austriac Sebastian Kurz a susţinut puternic ideea introducerii de beneficii pentru persoanele vaccinate prin ”paşapoarte verzi digitale” şi a precizat că mai multe state europene vor adopta separat astfel de demersuri dacă nu va fi o decizie la nivelul Uniunii Europene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here