Masacru în Franța. Șase români au ucis fără milă trei oameni: „O linșare de o violență incredibilă”

Șase români au fost prezentați, ieri, în fața judecătorilor din Curtea Assize. Procesul românilor a început și va dura trei zile, timp în care magistrații și juriul trebuie să decidă ce pedeapsă vor primi după ce ar fi ucis trei oameni fără apărare.

„Masacrul din St-Cannat” comis de cei șase români este descris de procurorii francezi și de presă ca fiind „o violență nebună” sau „o linșare de o violență incredibilă”

Crimele au avut loc în noaptea de 17 decembrie 2016. Deși cei șase români trăiau din furturi, nu i-au atacat niciodată pe alții până „în acea noapte sângeroasă când au bătut până la moarte trei persoane neînarmate”. Românii plănuiseră să dea o spargere la o companie de utilaje pentru grădină în zona industrială Pile din Saint-Cannat și i-ar fi ucis fără milă pe cei trei care dormeau lângă depozitul pe care îl vizau.

 

Portrete asemănătoare

 

Portretele lor, elaborate de experți, sunt asemănătoare: 30 de ani, majoritatea din regiunea Deva, au mers la școală doar câțiva ani, au început serviciul repede pentru a-și întreține familiile, s-au căsătorit imediat ce au fost adolescenți, au avut copii mici. Ajunși în Franța, li se face cunoștință cu „spargerea” apoi își creează „o viață de mizerie, unde furtul pare a fi singura activitate”.

Însă, experții au declarat că nu înțeleg cum de acești șase hoți cu un cazier plin de fapte mici s-au transformat în criminali și au ucis fără milă trei victime neînarmate.

Fiecare român și-a făcut individual partea

Magistrații și juriul au timp doar 3 zile pentru a vedea firul violenței la acești români care nu și-au atacat niciodată nici măcar vecinul.

Ascultându-l pe fiecare român în parte, s-a ajuns la concluzia că fiecare și-a făcut în mod individual partea, fără să fie premeditat nimic, „o mare neînțelegere, un derapaj idiot, o lipsă de reflecție și o prostie de neconceput”.

Dezbaterile încă nu au permis să se determine dacă armele masacrului, mânerele lopeților, târnăcopilor și măturilor, găsite la fața locului au fost aduse în mod intenționat.

Reclasificarea faptelor

Avocații apărării au obținut aseară deschiderea posibilității de reclasificare a faptelor tentativei de crimă ca „violență agravată care a dus la invaliditate permanentă”, excluzând omuciderea intenționată.

Încă o întrebare la care jurații vor trebui să răspundă astăzi în sala de deliberări, informează laprovence.com.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here