Protest cu fumigene și scandal la Cotroceni. Polițiștii s-au îmbrâncit cu jandarmii: Ați primit ordin să ne bruscați, să ne gazați

Zeci de angajaţi din sistemul apărării, asistenţei sociale, culturii şi administraţiei publice protestează în faţa Palatului Cotroceni și la Guvern. Oamenii au ieşit în stradă nemulţumiţi față de înghețarea salariilor și a sporurilor. N-au lipsit incidentele. La Cotroceni, câțiva protestatari, sindicaliști din Poliție, s-au certat cu jandarmii și au acuzat că aceștia „au primit ordin să îi bruscheze, amendeze sau gazeze”.  La un moment dat, protestatarii au aruncat cu fumigene.

UPDATE 11.45. Protestul a degenerat, iar mai mulți manifestanți au aruncat cu fumigene. Ei sunt nemulțumiți că stau în stradă de atâtea zile și nu îi bagă nimeni în seamă.

„Aici e clădirea statului, nici a lui Iohannis, nici a Jandarmeriei”, strigă un protestatar.

„Ne dăm seama că îi irită pe colegii din Jandarmerie dar nu încălcăm legea. Trebuie să stăm în țarcuri cuminți, pentru că revendicările supără”, susține un alt protestatar.

Oamenii cer demisia Guvernului.

Scandalul dintre un jandarm și un protestatar:

Jandarm: Haideți, vă rog, haideți să vă calmați!

Protestatar: Nu mai pune mâna pe mine, că n-ai voie! Dar nu vă e un pic de rușine? Ce înseamnă asta?

Jandarm: Calmați-vă, vă rog frumos! Păstrați distanța!

Protestatar: Puneți mâna pe noi? De ce? Răspundeți la comenzi politice? V-a spus Iohannis să nu ne lăsați aici? Ce înseamnă asta?

Jandarm: Stimabile domn, vă rog să mergeți la locul de desfășurare.

Protestatar: Vă rog să mă lăsați în pace! Spuneți-i colegului dumneavoastră să nu mai pună mâna pe noi! Ce înseamnă asta?

Jandarm: Haideți, mergeți la locul de desfășurare.

Oamenii sunt nemulțumiți că actualul guvern a înghețat salariile și a anunțat tăieri de sporuri.

Ei consideră că măsurile de austeritate impuse sunt ultima soluție la problemele economice actuale.

Liderii de sindicat au spus că autoritățile până acum nu le-au ascultat revendicările, așa că amenință cu proteste și în lunile următoare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here