Italia. Primul decret al lui Mario Draghi: Deplasările între regiuni, INTERZISE până pe 27 martie. Vizitele la prieteni și rude, interzise în zonele roșii

Consiliul de miniștri condus de premierul Mario Draghi a aprobat un decret care limitează deplasarea între regiuni până pe 27 de martie. De asemenea sunt interzise vizitele la prieteni sau rude aflate în zonele roșii. 

Decizia Consiliului de Miniștri reunit luni dimineață cu privire la călătoriile între regiuni este următoarea: rămân în vigoare toate restricțiile anterioare și în plus, în zonele roșii nu puteți merge să vă vizitați prietenii și rudele.

Până la 27 martie 2021, orice deplasare între regiuni care nu are un scop justificat este interzisă în toată țara. Acesta este efectul prelungirii decretului-lege privind călătoriile, care expiră la 25 februarie.

Noile restricții din Italia. Excepțiile

Puteți trece granițele regionale (doar cu auto-certificare, declarație pe proprie răspundere) pentru a ajunge la locul de muncă, pentru sarcini privitoare la locul de muncă dovedite ori situații ce privesc motive de sănătate. Întoarcerea la reședință, la domiciliu  este întotdeauna permisă.

„Călătoriile către locuințe private locuite sunt permise, între orele 5.00 și 22.00, în zona galbenă din aceeași regiune și în zona portocalie din aceeași municipalitate, pentru până la maximum două persoane, care pot aduce cu ele copii cu vârsta sub 14 ani și persoane cu dizabilități.

În zonele portocalii, pentru orașele cu o populație care nu depășește 5.000 de locuitori, călătoria este permisă și către diferite alte orașe, atât timp cât acestea se află la mai puțin de 30 de kilometri de granițele regionale”, se arată în comunicatul emis de autoritățile italiene.

Vestea importantă este că aceste excepții nu mai sunt prevăzute pentru regiunile roșii, acolo unde nu va fi posibil să vizitați prietenii și rudele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here