Șofer român de TIR mort în cabina dezintegrată, lângă Anvers. Soția lui Marcel nu poate merge să-l aducă acasă, e obligatorie carantina în Belgia

Miercuri după-amiază, un accident grav l-a ucis pe Marcel Străinu (66 de ani), un șofer român de camion care trăia în Zeebrugge, la periferia orașului belgian Bruges. Moartea lui a lovit nu doar familia din România, ci și firma unde era angajat, Middlegate, scrie cotidianul Nieuwsblad.

„Se spun adesea lucrurile astea în astfel de situații, dar Marcel a fost întotdeauna prezent să dea o mână de ajutor, pentru toată lumea. Moartea lui e un șoc imens pentru noi toți!”. Declarația e a lui Annelies Geldhof, directorul și angajatorul șoferului român, la firma belgiană de transport Middlegate.

Experimentatul șofer român conducea pe A12, în Hoevenen, spre Anvers, marți după-amiază. S-a format un blocaj de trafic din cauza unui vehicul defect, dar Marcel a observat acest lucru prea târziu. A lovit în plin camionul de la coada coloanei blocate. Impactul i-a pulverizat cabina, care a sărit de pe șasiu. A murit pe loc, din cauza rănilor prea multe și prea grave, au comunicat salvatorii.

„L-am sunat dimineața pentru a-i spune că va trece la transportul de containere. Acest lucru este mai puțin solicitant din punct de vedere fizic și el merita asta.​​”, spune Annelies Geldhof. „Câteva ore mai târziu mi s-a spus că a fost implicat într-un accident fatal. Ireal.”, continuă femeia.

Marcel Străinu era unul dintre cei mai iubiți camionagii la firma unde lucra .

Marcel lucra de mult în Belgia. Soția și copiii lui au rămas în România, iar el continua să conducă pentru a-i sprijini financiar. Locuia în Zeebrugge alături de alți câțiva șoferi de camioane români. „De fapt, toți suntem un pic ca o familie.”, spune Annelies. „De aceea te lovește atât de tare durerea, când se întâmplă asta.”

„Marcel este alături de noi din 2019. A venit cu mine, când eu m-am transferat de la altă companie, și a fost imediat foarte popular aici. Atât cu personalul din birou, cât și cu colegii săi șoferi. Când cineva a murit, auzi asta de fiecare dată, cuvinte frumoase despre el.

Dar, în cazul lui Marcel, chiar a fost cum vorbesc oamenii. El a fost mereu acolo pentru toată lumea, atât de mult încât sărea în ochi asta. Nimic nu era prea mult pentru el. Și, în ciuda vârstei sale, nu l-am auzit niciodată plângându-se.”, îl descrie șefa lui.

Annelies a fost cea care a trebuit s-o informeze miercuri pe soția lui Marcel, în România, despre moartea șoferului.

Sunt apeluri telefonice pe care nu le vei uita niciodată. A fost groaznic să trebuiască să le aduc vești atât de proaste acelor oameni.

Familia lui Marcel a vrut imediat să ia un avion și să vină în Belgia, dar dacă făceau asta, erau obligați să intre în carantină. „Le-am explicat că nu e o idee bună.”, spune Annelies. „Acum facem tot ce putem pentru a aranja repatrierea. Middlegate va suporta toate costurile.”

Circumstanțele exacte ale accidentului sunt încă neclare. „Tractorul a fost reparat săptămâna trecută și Marcel a fost examinat medical acum două săptămâni. Rămân cu o mulțime de întrebări. Și s-ar putea să nu existe niciodată un răspuns concludent.”, a mai spus șefa șoferului român!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here