fbpx
sâmbătă, iulie 24, 2021
Acasă Diverse Germania. Călăul românilor și-a aflat pedeapsa. Marius și George, tăiați de cei...

Germania. Călăul românilor și-a aflat pedeapsa. Marius și George, tăiați de cei pe care i-au ajutat

Disputa fatală dintre angajații unui abator din Wittenberge s-a terminat cu doi morți. Magistrații de la Judecătoria Neuruppin (Ostprignitz-Ruppin) l-au găsit, săptămâna trecută, pe  ucigașul de 41 de ani vinovat de omor și l-au condamnat la șase ani pe închisoare.

Verdictul judecătorilor a fost emis, vinerea trecută. Criminalul, un cetățean lituanian, a recunoscut că a înjunghiat un coleg de cameră, cetățean român, în luna mai 2020, după o ceartă. Deoarece dovezile au fost puține, instanța și-a bazat pe mărturia inculpatului, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al Judecătorii De asemenea, decizia poate fi contestată. Inculpatul a descris în instanță cum a lovit victima. Apoi a fugit în bucătărie, a luat un cuțit și l-a înjunghiat, relatează rtl.de.

Cel de-la doilea inculpat, un lituanian de 40 de ani, a fost achitat.  Și aici, instanța s-a bazat, potrivit purtătorului de cuvânt, pe declarația inculpatului. Potrivit bărbatului, de 41 de ani, toți cei implicați au venit la Wittenberge (Prignitz) pe 8 mai cu un transport colectiv din Saxonia Inferioară. Cearta sângeroasă a izbucnit în noaptea de 9 mai.

Descoperire teribilă, făcută după ce martorii

Reamintim că în luna mai doi români, George și Marius, au fost uciși violent într-un apartament din Wittenberge. Prin intermediul celor doi români, suspecții își găsiseră de lucru și un adăpost unde să stea. Evenimentele s-au petrecut în jurul datei de 9 mai 2019, în Wittenberger Salvador-Allende-Straße, când, la cinci zile după crimă, un martor i-a găsit pe cei doi români morți, cu răni înjunghiate, într-un apartament. Teribila descoperire a fost făcută după ce martorii au văzut că din locuință ies flăcări și astfel au chemat pompierii.

Oamenii legii sosiți la fața locului au găsit corpurile neînsuflețite ale celor doi tineri români, George P. și Marius K. Opt răni înjunghiate în zona abdomenului superior, șase tăieturi în zona capului și gâtului, precum și pe degetul arătător stâng și în zona arcului costal stâng: Așa a fost rănit corpul românului George P., al cărui cadavru a fost găsit pe 14 mai 209 într-un apartament din Wittenberge.

Când poliția a fost chemată la caz, ofițerii au fost inițial nedumeriți. „Nu știam cine sunt cei doi morți, iar un bărbat, care locuia cu ei, dispăruse”, a declarat ieri un ofițer. După cum s-a dovedit, persoana dispărută era Tomas L. Folosind numărul său de telefon, au dat și de Aleksejus R., care era înregistrat la Berlin. El a fost prins pe 11 iunie, în timp ce încerca să fure o mașină.

 

George și Marius, uciși de amicul colegului lor

 

O lovitură în ventriculul stâng i-a fost fatală. Aleksejus R.,  lituanianul în vârstă de 41 de ani, se face responsabil pentru omor. El a mărturisit că, alături de compatriotul său Tomas L., a pus capăt vieții românilor, pe fondul consumului de alcool și a unei dispute. Cei doi s-au aflat luni în fața instanței de district Neuruppin unde au fost judecați pentru omor  și complicitate la omor, potrivit maz-online.de. Aleksejus R. era căutat ca martor la crimă, deoarece s-a constatat că se afla la Wittenberge în momentul crimei. Însă lucrurile au căpătat rapid o altă turnură chiar în timpul procesului.

Aleksejus a spus că a lucrat în Germania pentru prima dată în 2019, când a primit un pont de la prietenii săi că compania Westfleisch plătește bine și oferă și un apartament. Apoi a lucrat în Saxonia Inferioară, a suferit un accident la locul de muncă pe 7 mai și a fost în concediu medical până pe 15 mai. Profitând de acest timp, lituanianul a decis să meargă la amicul său, Tomas L, care locuia cu cei doi români ,pentru a discuta despre condițiile de muncă de acolo. Lucrase cu el și, după cum spunea, se împrieteniseră  în timp ce se aflau în închisoare în Lituania, potrivit SVZ.de.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here