Scandal la vama Nădlac din cauza restricțiilor. Românii, supărați că trebuie să stea în carantină

Românii care s-au întors din țări cu risc epidemiologic ridicat au fost luați prin surprindere, la graniță, de noile reguli de intrare în România.  Șeful Direcției de Sănătate Publică Arad a declarat, la Digi24, că este nevoie încă de 21 de angajați care să fie detașați la vamă.  La ora actuală, la vamă sunt puțin peste 20 de asistenți medicali.

Toate persoanele care vin din țări cu risc epidemiologic ridicat intră în carantină la sosirea în România. Două săptămâni, dacă nu au un test Real Time PCR negativ, efectuat în ultimele 72 de ore, sau 10 zile, în cazul în care prezintă un asemenea document la intrarea în țară. Pe lista neagră sunt 67 de țări, dar și Marea Britanie, pentru ultima instituindu-se automat măsura carantinei pentru două săptămâni.  Sunt exceptați de la regula carantinei lucrătorii transfrontalieri, personalul diplomatic, cei care lucrează pe vehicule de transport marfă sau elevi sau studenți aflați în deplasare către instituțiile de învățământ.

Șeful Direcției de Sănătate Publică Arad a declarat, la Digi24, că este nevoie încă de 21 de angajați care să fie detașați la vamă.  „La ora actuală, la vamă sunt puțin peste 20 de asistenți medicali. Au fost erori din cauza lipsei de personal. Un singur asistent s-a ocupat de oameni”, a precizat Șeful Direcției de Sănătate Publică Arad.

Unii au făcut cale întoarsă când au aflat de noile măsuri. „Sunt nemulțumit, am făcut carantină și în Germania, mai intrăm și aici în carantină 14 zile. Bani nu sunt, ce facem?”, spune un bărbat. „Mă întorc înapoi în Germania. Dacă nu, intru în carantină în România”, adaugă altul nemulțumit.

Lista publicată de CNSU

Noua listă publicată de CNSU cuprinde următoare țări și zone: Portugalia, Israel, Muntenegru, Insulele Turks și Caicos, Andorra, Cehia, Monaco, Spania, San Marino, Slovenia, Gibraltar, Guernsey, Saint Lucia, Croația, Liban, Letonia, Estonia, Statele Unite ale Americii, Slovacia, Emiratele Arabe Unite, Saint Vincent și Grenadine, Marea Britanie, Aruba, Albania, Seychelles, Bahrain, Franța, Sint Maarten, Malta, Suedia, Puerto Rico, Lituania, Luxemburg, Serbia, Panama, Maldive, Irlanda, Brazilia, Olanda, Insulele Falkland, Italia, Eswatini, Belgia, Chile, Peru, Columbia, Elveția, Argentina, Kosovo, Belarus, Kuweit, Austria, Uruguay, Bolivia, Republica Moldova, Botswana, Macedonia de Nord, Cipru, Polonia, French Polynesia, Georgia, Liechtenstein, Malaezia, Germania, Ungaria, Qatar, Africa de Sud.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here