Diana Şoşoacă, reacție după excluderea din AUR: M-a bufnit râsul. Lavric mi-a reproşat că i-am făcut criminali pe cei din USR.

Diana Şoşoacă a declarat, miercuri seara că scandalul de la care i s-a tras excluderea din partid a pornit de la Sorin Lavric, care în timpul unei intervenţii în Parlament i-a tăiat microfonul, pentru că ataca USR, pe care i-a numit „criminali”.

„Nu eu m-am luat, ei s-au luat. De la mai multe, ultima fiind declaraţia politică de azi, când domnul Sorin Lavric a ţinut cu USR şi a ţinut să mi se închidă microfonul, pentru că mi-am permis să mă opun celor de la guvernare, pentru că nu mai suntem în campanie electorală şi trebuie să cer voie pentru discursurile mele. Adică să încalc Constituţia, m-a bufnit şi râsul. Mi-a reproşat că mi-am permis să-i fac criminali. Păi m-au întrerupt exact când prezentam efectele adverse ale vaccinului Pfeiser, de pe site-ul lor, unde spune că aceste efecte, 70% sunt la femei, care pot rămâne sterile. Deci se atacă matricea naţională”, a afirmat Şoşoacă.

Senatoarea a mai ţinut să precizeze că George Simion, preşedintele AUR, nu ar fi avut nimic de-a face cu excluderea sa din partid.

„Ştiu cum funcţionează sistemul, stiu cine abuzează. Apoi a mai fost o problemă când am oprit mafia adopţiilor şi am oprit 5 copii de la adopţii ilegale. Foarte multă lume m-a ameninţat. Dintre colegii mei nu, doar au mustăcit şi au spus că trebuie să înţeleg că aşa este politica. Atenţie, nu George, George e un om foarte ok. Dar domnul Lavric a avut un limbaj absolut de maidan şi chiar a ridicat mâna la mine. I-am spus ‘cine eşti tu să îţi permiţi să ridici mâna la mine’”, a adăugat avocata.

Diana Şoşoacă susţine că ea niciodată nu a fost considerată ca făcând parte din AUR, „pentru că eram venită de la Partidul Neamul Românesc” şi afirmă că datorită ei, care a „luptat pentru popor […], uite că acum suntem cea mai liberă ţară din UE” .

„Ei niciodată nu m-au considerat AUR, pentru că eram venită de la Partidul Neamul Românesc. Pe ei i-a deranjat că am păstrat aceeaşi linie. Domnul Târziu chiar mi-a zis că nu mai suntem în campanie şi ar trebui să fim un partid serios. În afară de George Simion şi cu mine, nimeni nu a fost pe aceeaşi linie. […] Eu am luptat pentru popor, împotriva abuzurilor, mai ales în anul ăsta, cu colegii mei avocaţi am ţinut în frâu aceste abuzuri şi uite că acum suntem cea mai liberă ţară din UE. Eu nu mă voi dezice vreodată de libertate”, a declarat Şoşoacă.

Senatoarea a mai precizat că George Simion, preşedintele AUR, nu a avut nimic de-a face cu excluderea sa din partid şi a ţinut să sublinieze că nu a fost niciodată simpatizantă Rezist, iar postările din care ar rezulta că i-ar fi susţinut pe aceştia ar fi fost „fake, făcute în photoshop”.

„George s-o fi şocat de ce a făcut colegul său Claudiu Târziu. Eu pe Târziu şi pe Lavric nu i-am văzut niciodată în campania electorală. De la mine nu o să vedeţi niciodată o minciună, eu voi expune mereu adevărul, oricât de greu ar fi. Eu sunt în Neamul Românesc, pe persoană fizică, dacă vreţi, nu mă pot asocia niciunui partid. […] Eu nu am avut nicio ceartă cu George, am vorbit, ne-am întâlnit, nu am ce să-i reproşez. Eu nu am fost niciodată simpatizantă rezist, eu am ţinut cu adevărul. Nu am fost niciodată cu doamna Kovesi, dar a făcut şi bine şi vă spun ce. Când ea era la putere, care după aceea s-a dovedit a fi discreţionară, în instanţe se puteau câştiga dosare împotriva statului care acum nu s-ar mai putea câştiga. A fost singurul lucru pe care l-am apreciat la dânsa. Foarte multe din acele postări sunt fake, făcute în photoshop, nu-mi aparţin vorbele alea. E foarte posibil ca acele postări să fi pregătit momentul de azi, pentru că ni s-a spus mereu să avem o atitudine umilă faţă de conducători. Conducătorul meu este doar Dumnezeu, iar pe locul doi poporul român”, conchide fostul lider AUR.

Diana Şoşoacă declară că „deocamdată nu am primit nicio decizie” în ceea ce priveşte excluderea şi susţine că are în vedere o eventuală asociere cu PSD, USR, PNL, UDMR „şi a tuturor mizeriilor de acolo, împotriva cărora eu am luptat toată viaţa”.

Reamintim că Diana Şoşoacă, senatoarea formaţiunii AUR, ar fi fost exclusă din partid, după ieşirile publice controversate din ultima vreme. Propunerea a fost făcută de Claudiu Târziu şi Sorin Lavric, informaţia fiind confirmată la Antena 3 de deputatul AUR Dan Tănasă.

„Din păcate, vă confirm această informaţie. Nu pot să spun că este o veste foarte bună, însă, din păcate, doamna Şoşoacă nu a înţeles care sunt regulile jocului în momentul în care eşti demnitar al statului român şi este o decizie luată de către forurile de conducere ale partidului”, a declarat Dan Tănasă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here