Isterie în Italia! Controversatul doctor Amici a arătat că un kiwi iese pozitiv la infecția cu SARS-COV-II: „Această pandemie este un film”

Mariano Amici, un medic primar din Ardea, de lângă Roma, cunoscut ca fiind un adept al teoriile conspiraționiste, a  fost invitat într-o emisiune televizată  – Non è l’Arena –  unde a prelevat teste pentru detectarea virusului SARS-COV-II de pe mai multe fructe. Proba luată de pe un kiwi a fost pozitivă. 

Un kiwi testat pozitiv pentru Covid și a fost de ajuns pentru a se crea furtună în studiul  Non è l’Arena, unde doctorul Mariano Amici, un medic care se opune vaccinului anti-Covid și este adept al teoriilor conspirației, a demonstrat că proba prelevată de la un kiwi poate da un rezultat pozitiv.

„Suntem aici pentru a efectua un experiment privind fiabilitatea tampoanelor, testându-le pe materiale care nu au nimic de-a face cu oamenii”, a  su Amici, care a început să preleveze probe de pe fructe: kiwi, portocală, banană. „Din 10 tampoane, avem 4 pozitive și 3 incerte pe care laboratoarele le consideră pozitive pentru oameni. Prin urmare, teza este că tampoanele nu ar oferi nicio garanție cu privire la pozitivitatea sau altfel a celor care sunt supuși testului“, spune medicul.

prezența doctorului Amici la TV a stârnit destul de multe controverse. „Tamponul cu kiwi este o nebunie, o știre falsă care, promovată de un medic, discreditează medicina și mă delimitez complet de spusele sale. A nu sancționa aceste comportamente este foarte grav”, a subliniat Matteo Bassetti, directorul Clinicii de Boli Infecțioase a spitalului San Martino din Genova și membru al unității de criză Covid-19 din Liguria, referindu-se la cele întâmplate ieri în emisiunea „Non è arenà“ de pe canalul La7, unde specialistul în boli infecțioase era invitat împreună cu medicul de familie Mariano Amici.

„Această pandemie este un film”

 

„Acest domn (n.r.Amici) a discreditat profesia spunând numai neadevăruri, minciuni și prostii, foarte grave. Acest medic a spus că vizitează pacienți fără mască, că neagă faptul că virusul este transmis în acest fel; el a spus că vaccinurile transmit coronavirusul și știm că nu este așa; a susținut că modifică genomul uman, ceea ce este. A făcut un experiment fals prin tamponarea unui kiwi, irosind și un tampon. Un experiment fără niciun protocol și autorizație, complet neștiințific. În calitate de comunitate medico-științifică trebuie să fim uniți în condamnarea acestor personaje care sper să nu mai fie invitate la emisiunile de televiziune“, conchide Bassetti, citat de Il Messagero.

Serviciul PiazzaPulita a raportat deja cabinetul lui Mariano Amici la ordinul medical pentru unele dintre declarațiile sale discutabile. Ministrul adjunct al sănătății, Pierpaolo Sileri: „Ne-am întors la 1500”.

„Măștile? De asemenea, nu le poți purta”. „Tamponul? Care tampon. Este absolut inutil. Acesta servește doar pentru a ne ține închiși în carantină acasă sau chiar pentru a ne spitaliza, astfel încât să facă tratamentele care ucid oamenii.”. „Fie rămâi în linia mea că am toate cazurile la locul lor, fie ești în linia lor și joacă morți. Decizi să nu?”, „Această pandemie este un film”, sunt doar câteva dintre declarațiile pe care medicul Ami le-a făcut despre pandemie de-a lungul timpului, atrăgând anchetele Ministerului Sănătății asupra sa, potrivit Today.it

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here