Marea Britanie a detectat 77 de cazuri ale variantei sud-africane a coronavirusului

Marea Britanie a detectat 77 de cazuri de infectare cu varianta coronavirusului descoperită în Africa de Sud, toate la persoane care au călătorit în această țară sau sunt contacți ai acestora. Totodată, au fost descoperite alte nouă cazuri de infectare cu o altă variantă a aceluiași coronavirus, cea din Brazilia, a anunțat duminică ministrul Sănătății britanic, Matt Hancock, trasmite Agerpres.

„Aceste persoane se află sub observaţie strictă şi am intensificat anchetele epidemiologice pentru a face tot posibilul să oprim răspândirea virusului”, a declarat oficialul britanic.

Cu toate acestea, el nu a oferit mai multe detalii despre persoanele infectate cu mutația braziliană a coronavirusului, însă a cerut oamenilor să respecte regulile sanitare, ca măsură de protecție împotriva noilor variante ale virusului.

Marea Britanie, unde o altă mutaţie a coronavirusului a devenit dominantă la Londra şi într-o parte a Angliei, a suspendat zborurile dinspre Africa de Sud, Brazilia şi Portugalia, pentru a preveni intrarea în ţară a persoanelor infectate cu aceste mutaţii. Aceste noi tulpini ale coronavirusului, plus cea descoperită în Marea Britanie la sfârşitul anului trecut, au în comun capacitatea de transmitere mai ridicată.

Varianta britanică a virusului ar putea fi mult mai contagioasă

Deși experții britanici spun că nu este încă „absolut clar” că tulpina britanică este legată de o rată mai mare de mortalitate decât varianta originală a coronavirusului, premierul britanic Boris Johnson a sugerat că noua variantă de coronavirus descoperită în Marea Britanie ar putea mai letală.

„Există unele dovezi, dar sunt foarte timpurii. Este un număr mic de cazuri şi este mult prea devreme să spunem că aceasta este situaţia”, a declarat Yvonne Doyle, director medical la Public Health England, precizând că studiile ştiinţifice sunt încă în derulare.

Totuşi, această mutaţie a crescut indirect mortalitatea ca urmare a suprasolicitării sistemului sanitar în urma creşterii numărului cazurilor de COVID-19.

Cu toate acestea, datele existente arată că ambele vaccinuri aprobate deocamdată în Marea Britanie (AstraZeneca/Oxford şi Pfizer/BioNtech) sunt eficace atât împotriva variantelor anterioare ale coronavirusului SARS-CoV-2, cât şi a celor recent descoperite.

Marea Britanie a înregistrat sâmbătă 1.348 de noi decese asociate COVID-19, sub recordul de 1.820 înregistrat miercuri, precum şi 33.552 de cazuri de infectare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here