Spania. Patru români au lăsat orașe întregi fără internet și telefonie, după ce au furat un kilometru de cablu de cupru

Patru români au fost arestați în Spania, după ce au furat aproape un kilometru de cablu de cupru și au lăsat mai multe localități fără internet și telefonie. 

Agenții Gărzii Civile din Guadalajara (Comunitatea Castilia-La Mancha) au reținut, duminică, patru persoane de naționalitate română, aceștia fiind acuzați de furtul a 820 de metri de cablu de cupru, cauzând lipsa serviciilor de telefonie și internet în orașele Sotodos, Padilla del Ducado și Villarejo de Molina.

Potrivit unui comunicat al Gărzii Civile citat de publicația Guadalajara Diario, o companie de telecomunicații a sesizat pe 7 ianuarie furtul mai multor cablurilor. Totodată, rezidenții din mai multe localități au informat Garda Civilă despre prezența unei mașini suspecte care circula prin oraș noaptea. Oamenii legii au coroborat cele două informații și au demarat o anchetă.

Românii au lăsat mii de oameni fără internet și telefonie

 

În urma investigației, polițiștii au descoperit că în zona Albalate a orașului Guadalajara, mai multe persoane ardeau cabluri pentru a elimina protecția de plastic. Cablul era ascuns, iar ulterior era vândut.

Cei 4 au fost prinși în trafic de un echipaj de poliție. În vehiculul acestora au fost găsite diferite ustensile folosite la tăierea cablurilor telefonice, motiv pentru care au fost arestați și vehiculul a fost sechestrat.

Cei patru români au vârste cuprinse între 21 și 27 de ani, toți fiind rezidenți în Comunitatea Madrid.

Garda Civilă continuă ancheta în acest caz, existând suspiciuni că hoții sunt implicați și în alte jafuri similare comise în provincie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here