Israelul raportează pareze faciale la unele persoane care îşi fac vaccinul COVID19. Programul de vaccinare merge înainte

Cel puţin 13 israelieni au suferit o paralizie uşoară a feţei ca efect secundar după administrarea vaccinului Pfizer, a raportat mass-media, citând oficialii Ministerului Sănătăţii.

Potrivit site-ului de ştiri Israelian Ynet, medicii estimează că numărul cazurilor similare ar putea fi mai mare şi se întreabă dacă ar trebui să administreze a doua doză de vaccin celor care au suferit paralizie facială.

Cu toate acestea, Ministerul israelian al Sănătăţii recomandă ca persoanele cu probleme să facă, totuşi, rapelul, dar numai dacă paralizia trece, se arată în raport.

Guvernul israelian a semnat un acord cu Pfizer şi BioNTech în noiembrie pentru 8 milioane de doze de vaccin COVID-19. Peste 20 la sută din cei 9 milioane de cetăţeni din Israel au primit până acum prima doză de vaccin de când a început programul. Cel puţin doi vârstnici cu afecţiuni cronice subiacente au murit după ce au fost inoculaţi.

Între timp, sâmbătă, Epoch Times a raportat, citând datele din sistemul de raportare a efectelor adverse la vaccin (VAERS), că 55 de persoane din Statele Unite au murit după ce au primit vaccinurile Moderna sau Pfizer / BioNTech. În unele cazuri, pacienţii au decedat la doar câteva ore după injectare.

Presa a raportat aproximativ 96 de cazuri care pun viaţa în pericol după vaccinările COVID-19, precum şi 24 de dizabilităţi permanente, 225 de spitalizări şi 1.388 de vizite la camera de urgenţă în SUA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here