Diana Şoşoacă: Românii sunt un popor laş. Au fost aduşi într-o stare de laşitate fantastică

Senatoarea AUR Diana Şoşoacă a afirmat, sâmbăta seara, într-o emisiune LIVE la România TV, că românii sunt un popor laş, pentru că nu se opun restricţiilor legate de coronavirus. Avertizată de Pavel Abraham, fostul şef al Poliţiei Române, că ieşirile intempestive pe care le are în spaţiul public, caracterizate prim agresivitate, ar putea-o costa mult în faţa electoratului, Şoşoacă şi-a păstrat însă opinia.

Redăm dialogul dintre cei doi:

Abraham: Dacă [doamna Şoşoacă – n.r.] nu va fi atentă, se vor specula ieşirile dumneaei intempestive, acţiunile uneori agresive verbale şi aş da un exemplu: chiar acum când a intervenit anterior. Eu nu vreau să speculez, dar eu îi spun de acum că riscă să dispară aşa cum a apărut de repede, sau să fie mai puţin vizibilă. Uitaţi, dânsa a spus că dacă va muri, va muri demnă nu cum sunt cei 95% dintre români. Practic, eu dacă aş vrea să speculez aş spune că ceilalţi sunt nedemni. Eu cred că poporul român este un popor demn.

Şoşoacă: E laş. Este un popor laş.

Abraham: Doamna Şoşoacă aş vrea să aveţi în vedere următorul lucru – mulţi vă provoacă, ca să vă expuneţi de o manieră care nu este normală, să ieşiţi într o formă mai agresivă.

Şoşoacă: O şi merită că până acum a fost linişte şi toată lumea şi-a bătut joc de poporul ăsta. L-a adus într-o stare de laşitate fantastică. Uitaţi-vă că toate popoarele din Europa ies în stradă. Unde este poporul român? De ce se ascunde?

Abraham: Aveţi răbdare, să vă mai spun un lucru, v-am spus că vă preţuiesc. Aveţi răbdarea să vă mai spun un lucru care vă vizează şi vă spun din punctul de vedere pe care l-am exprimat: vreau să vă spun că această ieşire şi această agresivitate vă poate costa scump. Cu ieşirea în stradă – foarte bine. Faceţi ceea ce trebuie să faceţi, ceea ce aţi făcut până acum dacă ţine. Dar încercaţi să nu depăşiţi anumite bariere care sunt ale normalităţii. Dumneavoastră folosiţi mereu „poporul”, care e o entitate complexă din care fac parte şi eu şi domnul moderator care poate nu împărtăşim toţi aceleaşi idei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here