Dragnea, chemat la DNA pentru a fi pus sub acuzare în dosarul vizitei în SUA la Trump

Fostul lider suprem al PSD, Liviu Dragnea, a fost citat azi la DNA pentru a fi pus sub acuzare pentru trafic de influenţă în dosarul vizitei din SUA la învestirea preşedintelui Donald Trump din ianuarie 2017, au declarat pentru g4media.ro surse judiciare. Dragnea a fost citat pentru ora 14.00, iar procurorii suspectează săvârşirea unei fapte de trafic de influenţă.

În dosar este vizat şi Gheorghe Dimitrescu, consulul general al României la Bonn, ex-consilier al fostului deputat PSD Florin Iordache.

Jurnalistul Dan Tăpălagă, pe atunci la Hotnews.ro, a dezvăluit în noiembrie 2017 că Gheorghe Dimitrescu este cel care a plătit din partea PSD 100.000 de dolari unei firme de lobby pentru a-i aranja lui Liviu Dragnea „cât mai curand posibil” întâlniri la vârful administraţiei americane.

Publicaţia citată a scris încă din iunie 2019 că vizita lui Liviu Dragnea şi Sorin Grindeanu efectuată în Statele Unite în ianuarie 2017, când au participat la ceremonia de învestire a preşedintelui Trump, a intrat în atenţia anchetatorilor americani.

În cursul anului 2019 s-a format o comisie rogatorie, prin intermediul căreia autorităţile americane au cerut informaţii în România referitoare la Dragnea şi Grindeanu.

Ulterior, DNA a deschis un dosar pentru presupus trafic de influenţă.

În septembrie 2019, ambasadorul României în SUA, George Maior, a fost audiat la DNA în acest dosar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here