Cum vor să scape de închisoare 12 traficanți de carne vie din Iași condamnați în total la 120 de ani de închisoare

12 persoane din două reţele de prostituţie din Iași, condamnate în total la 120 de ani de închisoare, vor să scape de pușcărie.

Membrii rețelelor au apelat la căi extraordinare de atac ale sentințelor, respectiv revizuiri și contestaţii în anulare, care, însă, se aplică în cazul în care sentinţa a fost dată în baza unor mărturii, declaraţii sau acte false sau cu încălcarea normelor referitoare la alcătuirea instanţei, potrivit Ziarul de Iași.

Din prima rețea făceau parte 10 persoane, bărbaţi şi femei, din Podu Iloaiei şi Iaşi, care au fost condamnate pentru exploatarea sexuală a şase tinere. Un martor a declarat că, de fapt, ar fi existat zeci de victime, exploatate atât în Iaşi şi Podu Iloaiei, cât şi în ţări precum Italia, Franţa, Germania sau Marea Britanie.

Fetele proveneau din familii cu probleme, fiind racolate prin metoda „lover boy”. Erau atrase de perspectiva unei relaţii serioase, a căsătoriei şi de promisiunea unui trai mai bun, în baza unor locuri de muncă în străinătate. Ajunse la destinație, erau obligate să se prostitueze.

O parte din fete au ajuns la bordelul „Draifarbenhaus”, din Stuttgart. Una din victime a declarat că era forțată să lucreze de dimineaţa de la 10.00 până a doua zi la 4.00, câştigând în medie 800-1.000 de euro zilnic. Doar de pe urma ei proxeneţii au obţinut circa 80.000 de euro. După 6 luni de prostituţie, victima a fost adusă înapoi în ţară. A fost însă obligată să meargă din nou în Germania, pentru a „achita” o datorie de doar 500 de euro.

Proxeneţii au fost condamnaţi în final la un total de 96 de ani şi 7 luni închisoare, pedepsele fiind cuprinse între 3 şi 22 de ani de închisoare. Judecătorii Curţii de Apel se vor pronunţa asupra eventualei revizuiri pe 17 februarie.

Din a doua reţea făceau parte doi indivizi care au racolat şase tinere pe care le-au obligat să se prostitueze mai întâi în Iași, apoi în Spania, Marea Britanie sau Italia. Cei doi proxeneţi erau cunoscuţi ca fiind deosebit de violenţi, unul fiind condamnat anterior pentru omor calificat, iar celălalt, pentru proxenetism şi trafic de persoane.

Aceştia au fost condamnaţi, unul la 16 ani şi 7 luni de închisoare, iar celălalt, la 9 ani. Sentinţa a rămas definitivă, motiv pentru care s-a şi promovat acţiunea de contestaţie în anulare. Magistraţii Curţii de Apel urmează să se pronunţe asupra contestaţiei pe 22 februarie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here