Germania. Carantina, PRELUNGITĂ cu încă 8-10 săptămâni. Merkel: Cazurile Covid-19 ar putea crește de 10 ori până la Paște

Carantina impusă în Germania ar putea rămâne în vigoare până de Paște. Cancelarul Angela Merkel le-a spus parlamentarilor partidului său creștin-democrat că, în contextul apariției noii tulpini a Sars-Cov-2, mai sunt necesare până la două luni și jumătate de măsuri stricte pentru a controla răspândirea virusului, potrivit unor surse citate de cotidianul Bild.

Cancelarul Angela Merkel este foarte îngrijorată de mutația britanică a coronavirusului.

„Dacă nu reușim să oprim acest virus britanic, atunci vom avea o incidență de 10 ori până la Paște”, a spus ea într-o ședință internă a grupului de lucru din cadrul fracțiunii Uniunii, după cum raportează publicația BILD. Paștele va avea loc pe 4 aprilie.

Ea a avertizat cu privire la o explozie dramatică a numărului de infecții cauzate de tulpina britanică a coronavirusului

„Mai avem nevoie de 8-10 săptămâni de măsuri dure!”, a anunțat cancelarul. Asta înseamnă: blocare completă până cu puțin înainte de Paște.

 

Până în prezent, măsurile dure de combatere a coronavirusului, care au început din 2 noiembrie și au fost extinse la un lockdown total la mijlocul lunii decembrie, au fost prelungite doar până pe 31 ianuarie, în urma apariției noii tulpini a Sars-Cov-2, care este mult mai contagioasă.

Grădinițele, școlile, majoritatea magazinelor și restaurantele sunt închise, iar restricțiile de circulație sunt foarte stricte, mai ales în regiunile cele mai afectate de pandemie, unde deplasările sunt permise doar din motive întemeiate. Fiecare land are dreptul de a înăspri măsurile locale dacă rata de infectare depășește 200 de cazuri noi la 100.000 de locuitori.

Recent, Merkel a reamintit că restricțiile vor rămâne în vigoare până când incidența va coborî la sub 50 de infecții la suta de mii de locuitori în decurs de o săptămână.

 

2. -imagine fara descriere- (bild-angela.png)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here