Pașaport Covid în aeroport. Firmele aeriene studiază posibilitatea introducerii sale sub forma unei aplicații mobile: se va vedea cine a fost vaccinat

Acum că vaccinurile împotriva coronavirusului încep să fie distribuite în toată lumea, mulți oameni pot visa la ziua în care pot călători, pot merge la cumpărături ca înainte sau la cinematograf. Dar, pentru 2021, pentru a relua aceste activități, este posibil să aveți nevoie de ceva în plus: o aplicație care să demonstreze că v-ați imunizat. 

Mai multe companii și grupuri de tehnologie au început să dezvolte aplicații sau sisteme pentru smartphone-uri pentru ca persoanele fizice să încarce detalii despre testele și vaccinările Covid-19, creând astfel acreditări digitale care ar putea fi afișate pentru a intra în locuri precum concerte, stadioane, cinematografe, birouri sau chiar țări care vor să aibă controlul asupra pandemiei, relatează CNN.

Companiile aeriene implicate

Common Trust Network (o inițiativă a organizației nonprofit din Geneva, The Commons Project și World Economic Forum) a început o colaborare cu mai multe companii aeriene, inclusiv Cathay Pacific, JetBlue, Lufthansa, Swiss Airlines, United Airlines și Virgin Atlantic.

Aplicația CommonPass creată de grup permite utilizatorilor să încarce date medicale, cum ar fi rezultatul unui test Covid-19 sau, în cele din urmă, o dovadă a vaccinării de către un spital sau un profesionist medical, generând un certificat de sănătate sub forma unui cod QR care poate fi prezentat autorităților fără a dezvălui informații sensibile. Pentru călătorii, aplicația listează cerințele pentru permisele de sănătate la punctele de plecare și sosire pe baza itinerariului dumneavoastră.

„Poți fi testat de fiecare dată când treci o frontieră. Nu poți fi vaccinat de fiecare dată când treci o frontieră”, a declarat pentru CNN Business, Thomas Crampton, ofițer șef de marketing și comunicare al The Commons Project. El a subliniat necesitatea introducerii unui set simplu și ușor de transferat  sau a unui „cartonaș galben digital”, referindu-se la documentul pe hârtie emis în general ca dovadă a vaccinării.

Marile firme de tehnologie intră, de asemenea, în acțiune. IBM (IBM) a dezvoltat propria aplicație, numită Digital Health Pass, care permite companiilor să personalizeze indicatorii de care ar avea nevoie pentru acces, inclusiv teste coronavirus, verificări de temperatură și înregistrări ale vaccinărilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here