Italia. Il Messaggero: Al doilea caz de paralizie facială după vaccinarea anti-Covid. Cum explică specialiştii acest efect

O asistentă din Teramo a raportat tulburări ale nervului facial după ce a primit vaccinul Covid și a fost internată la secția de neurologie a spitalului Mazzini pentru „paralizia lui Bell”, scrie Il Messaggero. Pareza facială care rezultă din disfuncția nervului cranian al 7-lea (nervul facial), rezultând într-o incapacitate de a controla mușchii faciali pe partea afectată, este o contraindicație destul de rară pentru vaccin.

Autoritatea locală de sănătate din Teramo a comunicat că asistenta medicală este în regulă, deoarece, în acest caz, se pare că inflamația a afectat doar ușor o mică parte a feței.

„Condițiile asistentei medicale sunt bune și spitalizarea a fost efectuată mai mult din motive clinice de studiu și studiu decât pentru patologie. Aceasta este o complicație așteptată în administrarea multor alte medicamente pentru altele cu un istoric de caz irelevant și care se manifestă într-o formă absolut reversibilă – a scris directorul medical Maurizio Brucchi -. Nu este nimic important și se rezolvă complet cu o vindecare în câteva zile”.

După cazul din L’Aquila, cel al asistentei din Teramo este al doilea caz în Abruzzo, din aproape 10 mii de pacienți vaccinați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here