Interlopii din Murgeni au transmis live pe Facebook cum taie gâtul unui struț. Autoritățile spun că nu au făcut nimic greșit

Mai mulți interlopi din Murgeni au transmis live pe Facebook cum taie gâtul unui strut, ei mărturisind apoi că nici măcar nu le-a plăcut carnea.

 

Patru familii de romi din orașul vasluian Murgeni au cumpărat cu câte 1.000 de euro patru struți de la o fermă din Galați după care au făcut un live pe Facebook în care taie gâtul unei păsări, nu înainte de a se ruga la Hristos și a binecuvânta animalul sacrificat, scrie Vremea Nouă.

Interlopii s-au lăudat îndelung înainte de a trece la scenele extrem de sângeroase, în care chinuie struțul căruia apoi îi taie gâtul, totul în direct pe Facebook.

 

„Fraților ziariști, hai că v-a scăzut concurența la vizualizări. Dacă vreți ca să-l tăiem, trebuie să ajungem la 500 de persoane”, spune bărbatul care a ucis cu sălbăticie struțul.

Ulterior, interlopii au spus polițiștilor care s-au autosesizat că nici măcar nu le-a plăcut carnea de struț și tot cea de porc rămâne cea mai bună.

 

DSVSA: ”Nu au încălcat nicio lege”

 

Gestul romilor din Murgeni nu încalcă însă nicio lege, spun autoritățile, iar faptul că au tăiat gâtul unui struț pe care mai întâi l-au chinuit ar putea fi, eventual, de competența Poliției Animalelor, instituție care nici nu s-a înființat încă la Vaslui.

„Atâta timp cât oamenii l-au sacrificat pentru consumul propriu, în curtea lor, nu au încălcat nicio lege sanitar veterinară. Faptul că au transmis totul în direct pe Internet este altceva, dar nu este problematica DSVSA- ului. Sunt aspecte care nu țin de noi. Noi am fost sunați de cei de la Poliție, s-a primit o adresă, dar răspunsul este acesta! Nu ține de noi ce au făcut!”, a declarat medicul Nelu Munteanu, de la Direcția Sanitar Veterinară Vaslui.

 

 

Sursa: StirilePROTV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here