„Garcea” le cere lui Barna şi Cioloş să îl demită pe Bulai: Un individ cu apucături naziste nu are ce căuta într-un partid progresist

Actorul Mugur Mihăescu („Garcea”), protagonist al uriaşului scandal vizând Revelionul TVR, a cerut, luni seara, la Antena 3, ca liderii USR-PLUS să îl excludă din partid pe deputatul Iulian Bulai, şeful Comisiei de Cultură din Parlament, susţinând că acesta are “apucături naziste”.

“Îi rog oficial pe conducătorii partidului acestuia, adică pe domnul Dacian Cioloş şi pe domnul Dan Barna, să-l demită din partid pe acest individ, pentru că nu are ce căuta un individ cu apucături naziste într-un partid progresist. Dacă dumneavoastră, domnilor preşedinţi ai acestui partid, îl apăraţi pe acest individ care spune că noi subminăm şi că această băşcălie ieftină subminează şi nu avem voie să râdem. Asta nu au mai făcut-o decât comuniştii în 1988 cu mine pe scenă”, a susţinut actorul.

Reacţia lui Mihăescu, cunoscut pentru interpretarea personajului “Garcea”, vine în condiţiile în care Iulian Bulai a cerut plecarea Doinei Gradea de la şefia TVR după ce postul naţional de televiziune a difuzat în noaptea de Revelion un program “plin de băşcălie” la adresa măsurilor anti-Covid luate de autorităţi, deşi luni de zile a fost plătit să promoveze tocmai acele măsuri.

“În ultimele 7 luni, Guvernul României a dat redacţiilor de presă private aproximativ 40 de mil. €, pentru a scrie despre măsurile guvernului luate împotriva pandemiei. Am contestat constant ineficienţa acestei măsuri. Acum 2 zile, pe banii noştri, TVR1 a avut de Revelion un program plin de băşcălie la adresa a tot ce înseamnă pandemie: mască, vaccin, pericol, protejare, distanţare socială. Cu oameni declaraţi fani ai teoriilor conspiraţiei. Ceva mai contraproductiv nu se putea. Dai tot anul 40 de mil. € ca să informezi lumea (ineficient), dar permiţi dezinformare pe bani publici, la televiziunea publică, în plină pandemie. În prime time. De Revelion”, a precizat Bulai, pe pagina sa de Facebook.

Ulterior, duminică seara, Iulian Bulai şi Mugur Mihăescu au participat la o emisiune televizată, în care s-au insultat şi acuzat reciproc. Mai exact, actorul l-a numit pe deputatul USR-PLUS drept “comunist” şi “vagabond”, în timp ce Bulai l-a acuzat pe “Garcea” că este “conspiraţionist” şi că subminează efortul naţional de combatere a epidemiei de SARS-cov-2. Totodată, Bulai a ţinut să îi reamintească lui Mihăescu că în 1989 el avea doar doi ani, în timp ce actorul era la acea vreme “colaborator al Securităţii”.

În scandal a intervenit şi PSD care, prin persoana senatorului Robert Cazanciuc, s-a poziţionat de partea lui “Garcea”. Astfel, senatorul a afirmat, într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, că apelurile PNL şi USR-PLUS pentru demiterea Doinei Gradea de la conducerea TVR reprezintă o “operaţiune specifică anilor ’50, în care umorul era un pericol împotriva ordinii de drept”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here