Autorităţile din Botoşani vor cere sprijinul preoţilor pentru a-i convinge pe credincioşi să se vaccineze

Autorităţile din judeţul Botoşani vor cere sprijinul preoţilor pentru a-i convinge pe credincioşi să se vaccineze împotriva COVID, a anunțat șefa Direcţiei județene de Sănătate Publică.

Șefa DSP Botoșani, medicul Monica Adăscăliţei, a declarat marţi că influenţa preoţilor în rândul populaţiei este mare, iar un dialog cu reprezentanţii Bisericii Ortodoxe Române ar fi constructiv.

„Vaccinarea este voluntară. Noi trebuie să aducem argumente pro-vaccinare, nu să spunem că dacă nu te vaccinezi…. O să încercăm, pentru că acolo, în biserici, într-adevăr, enoriaşii ascultă de preoţii din parohie”, a afirmat Monica Adăscăliţei, potrivit Agerpres.

Prefectul Dan Nechifor a precizat că preoţii vor intra în etapa a doua de vaccinare, subliniind că aşteaptă ca aceştia să se înscrie pe platformele online pentru programări.

„Biserica este organizată. La noi sunt protopopiate la nivelul judeţului. Intră în categoria, să spunem, a instituţiilor publice care sunt în etapa a doua de vaccinare. Aşteptăm când se vor programa pe platformă primii dintre reprezentanţii bisericii. Vom avea discuţii cu reprezentanţii protopopiatelor, inevitabil”, a menţionat Nechifor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here