SCANDAL pe Aeroport. Românii care plecau în Italia, anunțați cu întârziere că au nevoie de test COVID negativ

Zbor cu scandal pe Aeroportul Internațional “Avram Iancu” din Cluj. Mai mulți pasageri au protestat luni pentru că li s-a cerut test COVID negativ la îmbarcare pentru zborurile spre Roma și Bergamo. 

Pasagerilor români li s-a solicitat un test covid negativ pentru a li se permite să zboare spre Italia. „Oamenii sunt nervoși pentru că nu li se dă voie să intre în avion fără testul COVID negativ, lucru pe care ei nu îl știau. În acest moment, pasagerii s-au îmbarcat, dar avionul nu a decolat. Compania Wizz Air nu știe dacă să dea sau nu drumul la zbor fără ca oamenii să aibă testul COVID negativ”, potrivit unor surse de la fața locului, citate de cluj24.ro.

„Inițial, compania nu a dorit să accepte îmbarcarea pasagerilor care nu au testul COVID negativ. Din cei 200 de pasageri care au fost programați să zboare spre Roma și Bergamo, aproximativ 50 nu aveau testul. În urma discuțiilor cu compania aeriană au fost acceptați și cei fără test. În acest moment nu mai sunt pasageri nemulțumiți”, a declarat pentru Cluj24.ro David Ciceo, directorul Aeroportul Internațional “Avram Iancu” Cluj.

Ulterior, aeroportul a postat un anunț pe pagina de Facebook: „Stimați pasageri, în contextul generat de pandemia de Covid-19, vă recomandăm să consultați pagina de internet a Ministerului Afacerilor Externe, unde puteți găsi informații privind necesitatea prezentării unui test Covid-19 negativ și alte condiții de călătorie impuse în țările de destinație: https://www.mae.ro/travel-conditions#820. De asemenea, vă rugăm să mențineți în permanență legătura cu compania aeriană cu care doriți să călătoriți“.

Într-o postare publicată de Ambasada României la Roma în jurul orei 12.00, se precizează măsurile în vigoare în perioada 4 decembrie 2020 – 15 ianuarie 2021, la sosirea în Italia a persoanelor care s-au aflat sau au tranzitat România în cele 14 zile anterioare sosirii pe teritoriul italian, potrivit Libertatea.

Compania WizzAir urmează să emită un comunicat de presă, pe care îl vom publica ulterior.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here