Boris Johnson anunță un nou LOCKDOWN în Marea Britanie: Școlile se ÎNCHID, englezii nu mai ies din CASE. MĂSURI de ULTIMĂ ORĂ

Premierul britanic Boris Johnson a anunțat, în urmă cu scurt timp, un nou lockdown în Marea Britanie.

„Este alarmant să vedem viteza cu care se răspândește noua tulpină a virusului”, și-a început Johnson discursul. „Această variantă pare a fi mult mai contagioasă. Numărul deceselor a crescut cu 20% în ultimele săptămâni, iar acest număr va continua să crească”.

Din acest motiv, trebuie luate măsuri mai stricte din nou, a spus premierul. „Prin urmare, trebuie să mergem la un nou lockdown național în Anglia. Rămâneți în case! Puteți ieși doar pentru a face cumpărături esențiale, pentru a face exerciții în aer liber sau pentru a merge la medic. Persoanele vulnerabile sunt mai bine izolate”.

Începând de mâine, școlile, atât învățământul primar, cât și cel secundar, se vor închide din nou, cu excepția grădinițelor. Johnson subliniază că va fi oferit un sprijin suplimentar pentru a se asigura că educația la distanță se desfășoară fără probleme.

„Știu că acest lucru va stresa milioane de oameni în țara noastră, dar este necesar”, a spus Johnson. „Am vrut să menținem școlile deschise cât mai mult posibil”.

„Mai mult ca oricând trebuie să lucrăm împreună. Urmăm noile reguli, de acum înainte. Acesta este un moment crucial. Guvernele din Scoția și Irlanda simt la fel, așa că tragem aceeași navă”

„Datorită miracolului științei, putem învinge virusul. Aceasta este, de asemenea, cea mai mare diferență față de anul trecut: în prezent lansăm o campanie masivă de vaccinare”.

Măsurile vor rămâne în vigoare până cel puțin la jumătatea lunii februarie

 

 

Știre în curs de actualizare…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here