Bulai cere schimbarea conducerii TVR: Şi-au bătut joc de Revelion de măsurile anti-Covid. Pe bani mulţi de la stat

Iulian Bulai, deputat USR-PLUS şi preşedintele Comisiei pentru Cultură, Arte, Mijloace de Informare în masă din Camera Deputaţilor, a declarat, sâmbătă, că Doina Gradea trebuie să plece de la şefia TVR după ce postul naţional de televiziune a difuzat în noaptea de Revelion un program plin de “băşcălie” la adresa măsurilor anti-Covid luate de autorităţi, deşi luni de zile a fost plătit să promoveze tocmai acele măsuri. Mai exact, Bulai acuză TVR de dezinformare pe bani publici.

“În ultimele 7 luni, Guvernul României a dat redacţiilor de presă private aproximativ 40 de mil. €, pentru a scrie despre măsurile guvernului luate împotriva pandemiei. Am contestat constant ineficienţa acestei măsuri. Acum 2 zile, pe banii noştri, TVR1 a avut de Revelion un program plin de băşcălie la adresa a tot ce înseamnă pandemie: mască, vaccin, pericol, protejare, distanţare socială.

Cu oameni declaraţi fani ai teoriilor conspiraţiei. Ceva mai contraproductiv nu se putea. Dai tot anul 40 de mil. € ca să informezi lumea (ineficient), dar permiţi dezinformare pe bani publici, la televiziunea publică, în plină pandemie. În prime time. De Revelion”, a precizat Bulai pe pagina sa de Facebook.

În opinia deputatului, TVR a sabotat “pe bani mulţi” măsurile luate de statul român în vederea împiedicării răspândirii numărului de infectări şi decese Covid.

Totodată, Bulai a transmis că îi va chema, în curând, în Parlament, pe reprezentanţii Consiliului Naţional al Audiovizualului pentru a “ne oferi un punct de vedere asupra acestei situaţii”.

“Firea, Olguţa şi Dăncilă au plecat. Doina Gradea trebuie să plece din TVR şi să ia cu ea şi pe partenerii PSD care au mai rămas acolo. Ne întâlnim în sesiune ordinară în februarie şi începem curăţenia”, a conchis deputatul USR-PLUS.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here