Arafat: În România nu îi vom discrimina pe cei care nu se vaccinează. Posibil ca în alte ţări să nu intri fără vaccinare

Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a declarat, la Antena 3, că vaccinarea anti-Covid nu înseamnă că se va reveni la “normalul” de dinaintea izbucnirii pandemiei. Arafat a subliniat că în România nu vor fi aplicate discriminări şi restricţii asupra persoanelor care refuză să se vaccineze, deşi acest lucru s-ar putea întâmpla în alte zone sau ţări.

“Nu înseamnă (vaccinarea n.red) că îţi reiei normalitatea (…) E posibil să fie unele întruniri internaţionale care să îţi spună ‘poţi să vii dacă eşti vaccinat’. E posibil, asta o să vedem. Ne aşteptăm să se întâmple şi asta. În România noi am zis că nu vom aplica astfel de discriminări şi nu vom aplica astfel de reguli, dar afară, mai ales în zone în care a fost acum strict să nu se ducă nimeni, s-a desfăşurat numai online, e posibil să se spună că nu poţi să vii decât dacă eşti vaccinat”, a precizat şeful DSU, citat de Agerpres.

De asemenea, Arafat a afirmat că abia aşteaptă să se vaccineze.

În ceea ce priveşte eficienţa vaccinării anti-Covid, şeful DSU este de părere că cel mai important aspect este acela că, chiar dacă o persoană va face după vaccinare forme uşoare de coronavirus, nu se va mai ajunge la forme severe, sechele pulmonare sau afectarea altor organe pe perioade lungi sau chiar pe viaţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here