Cum arată un oraş din Bihor după ce noul primar i-a pus pe asistaţii social la muncă

Marcel Sas-Adăscăliţii, noul primar din orașul Marghita, județul Bihor, i-a pus pe asistații social să facă curățenie în localitate și le-a transmis că cine nu respectă programul de muncă rămâne fără banii de la primărie.

Drept consecință, persoanele care beneficiază de ajutoare sociale și sunt apte de muncă au adunat gunoaiele din parcurile oraşului, au măturat străzile şi parcările şi au curăţat şanţurile şi rigolele. În plus, împreună cu angajaţii Primăriei, au igienizat şi făcut reparaţii la săli de sport sau case sociale, potrivit eBihoreanul.

Beneficiarii de ajutoare sociale au lucrat în principal la curăţenie în zonele verzi din oraş. Am făcut un program strict pentru fiecare beneficiar, iar cei care nu l-au respectat suportă consecinţele. Dacă un asistat social are cinci zile pe lună de lucrat şi se prezintă doar în patru zile, pierde ajutorul social”, a declarat primarul pentru sursa citată

În luna decembrie, din cei 108 beneficiari de ajutoare sociale, 18 au fost apţi de muncă, dar doar 16 au şi respectat programul, aşa că doi nu vor mai primi de acum ajutorul de la stat.

Primarul a mai spus că în perioada următoare va face verificări în cazul asistaţilor care nu sunt apţi de muncă, deoarece numărul lor este curios de mare.

Marcel Sas-Adăscăliţii a candidat ca independent la alegerile locale din septembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here