Un bărbat de 75 de ani din Israel a făcut infarct după ce a fost vaccinat împotriva Covid-19

Un bărbat în vârstă de 75 de ani din nordul Israelului a murit în urma unui infarct la aproximativ două ore după ce a fost vaccinat împotriva noului coronavirus, a anunțat Ministerul Sănătății, citat de Jerusalem Post.

Bărbatul avea condiții preexistente și suferise de atacuri de cord în trecut, a precizat ministerul. Directorul general al Ministerului Sănătății, Chezy Levy, a lansat o anchetă în legătură cu acest incident.

”Împărtășim durerea familiei”, a spus Levy într-un comunicat.

Bărbatul a fost injectat în jurul orei 8:30 la o clinică, după care a rămas la unitate, conform procedurii, pentru o scurtă perioadă de timp, pentru a se vedea dacă sunt efecte secundare. Iar după ce acesta s-a simțit bine, clinica l-a eliberat.

Directorul medical Levy a menționat că primele concluzii arată că nu există o legătură între moartea bărbatului și vaccinarea acestuia.

Mai trebuie precizat faptul că, după ce Pfizer a prezentat datele de siguranță la Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente, la începutul lunii decembrie, s-a constatat că doi participanți la studiu au murit după ce au primit vaccinul. Unul dintre decedați a fost ”imunocompromis”, ceea ce înseamnă că apărarea imună a persoanei era scăzută.

La acea vreme, Asociația Midaat din Israel a comentat acest raport al deceselor, explicând că, atunci când vaccinurile sunt administrate populației cu risc, „pot exista cazuri nefericite. Asta nu ar trebui să inducă nesiguranță în privința vaccinului, ci să ne facă să salutăm transparența companiilor farmaceutice în procesul de aprobare a medicamentelor. ”

Asociația a menționat că în cadrul unor procese mari în care sunt implicați zeci de mii de oameni, decesul poate avea loc fără nicio legătură cu procesul, dar că marile companii precum Pfizer sunt obligate să raporteze aceste decese.

„Conform datelor publicate, șase dintre participanții la experiment au murit, dintre care doi au primit vaccinul și patru din grupul de control”, a spus dr. Uri Lerner, directorul științific pentru Midaat. „După o examinare aprofundată, nu s-a găsit nicio legătură între experiment și cauza morții”.

Teoriile conspirației în ceea ce privește efectele secundare și pericolele pretinse ale vaccinurilor recent lansate împotriva coronavirusului s-au răspândit rapid pe toate rețelele sociale.

Principalele reacții adverse raportate în studiile vaccinurilor Pfizer și Moderna au fost durerea, umflarea și roșeața la locul injectării, dar și frisoanele, oboseala și cefaleea, în general, însă aceste efecte au durat de obicei doar cel mult câteva zile.

Efectele secundare pe termen lung sunt încă necunoscute, deoarece vaccinul este încă prea nou pentru a fi cunoscut. Cu toate acestea, majoritatea oficialilor din domeniul sănătății au declarat că sunt de părere că vaccinul nu va provoca daune pe termen lung. În Israel, este de așteptat ca peste 80% din personalul medical să fie inoculat.

De luni dimineață, Israelul a vaccinat 380.000 de israelieni cu prima doză de vaccin coronavirus. Potrivit ministrului Sănătății, Yuli Edelstein, 99.000 de persoane au fost vaccinate doar duminică.

În prezent, Israelul vaccinează personalul medical, persoanele cu vârsta peste 60 de ani și cei cu boli cronice și speră să înceapă vaccinarea profesorilor și a personalului școlii mai târziu în această săptămână.

Campania de vaccinare a personalului militar a început luni, iar Israelul speră să vaccineze până la 150.000 de persoane pe zi, a declarat sâmbătă seara premierul Benjamin Netanyahu. Dacă va avea succes, 2,5 milioane de israelieni vor fi fost vaccinați în decurs de o lună și jumătate.

 

Sursa: Jerusalem Post

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here