Nicuşor Dan: Companiile municipale înfiinţate de Firea vor fi desfiinţate, dar procesul are mai multe etape

Noul primar al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat luni, pe pagina sa de socializare, că, aşa cum a promis, va “desfiinţa companiile municipale înfiinţate de Gabriela Firea, care au dus la o risipă incredibilă de bani publici”, adăugând însă că “procesul de desfiinţare are mai multe etape”.

”În ultima şedinţă de Consiliu General am schimbat componenţa adunărilor generale ale companiilor. La începutul anului, noile adunări generale vor numi noile consilii de administraţie, iar noile consilii de administraţie, noii manageri. Consiliul General a numit, de asemenea, o comisie specială pentru desfiinţarea companiilor.

Am început să întrerupem contractele de servicii prestate de companii către primărie şi să le înlocuim cu contracte prin achiziţii publice, astfel încât serviciile să nu fie afectate. Pentru companiile care au delegat serviciul public (de exemplu, compania de dezinsecţie) procesul de trecere de la companie la operatori privaţi va fi însoţit de o hotărâre a Consiliului General de încetare a delegării”, a explicat edilul.

Dan a adăugat că ”rămase fără contractele cu primăria, majoritatea companiilor va rămâne fără activitate şi acestea vor fi lichidate, municipalitatea preluând activele”.

„Există câteva nuclee care funcţionează profitabil, independent de contractele cu primăria (de exemplu, echipa care face proiecte pentru autorizarea ISU), acestea vor fi menţinute ca atare.

Parte din angajaţii companiilor vor fi transferaţi către administraţiile publice care vor prelua serviciul (de exemplu, operatorii serviciului de parcare, managementul traficului, paznici etc.). Fără să mai treacă prin companii, preţul serviciului se va diminua considerabil. Comisia specială a Consiliului General va evalua funcţionarea fiecărui colectiv şi va propune Consiliului General relocarea angajaţilor”, a mai precizat Nicuşor Dan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here