E un moment istoric pentru ţara noastră ! Prima persoană vaccinată împotriva COVID-19 în România – Cîţu

Premierul Florin Cîţu le-a transmis românilor, duminică, într-un mesaj pe pagina sa de Facebook, că vaccinarea anti-COVID demarată astăzi la nivel naţional este gratuită, sigură, voluntară şi neobligatorie. Mai mult, a dat asigurări că nu vor fi impuse restricţii pentru cei care nu se vaccinează.

„Prima persoană vaccinată împotriva COVID-19 în România şi un moment istoric / de referinţă pentru ţara noastră, în lupta împotriva virusului care a răpit prea multe vieţi şi a bulversat întreaga lume! Mihaela Anghel, asistent medical din echipa care a preluat primul pacient confirmat cu SARS-cov-2 în ţara noastră, a primit şi primul vaccin împotriva COVID-19. După 10 luni de la primul caz de infectare din România, începe lupta prin care ne putem recâştiga viaţa normală. Vaccinarea împotriva COVID-19 începe cu oamenii fără de care sănătatea românilor nu ar mai putea fi asigurată. Vor fi vaccinuri gratuite pentru toţi cei care doresc să se imunizeze. Pentru cei care încă ezită, specialiştii vin cu informaţii solide, validate ştiinţific, care să-i ajute să ia decizia corectă. Vaccinarea este sigură, este voluntară / neobligatorie şi nu vor fi impuse restricţii pentru cei care nu se vaccinează!”, a declarat Cîţu.

Potrivit prim-ministrului, vaccinarea împotriva Covid-19 reprezintă calea cea mai rapidă şi mai sigură de gestionare a pandemiei, de limitare a acesteia.

„Vaccinarea, împreună cu respectarea măsurilor pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, inclusiv în perioada Crăciunului şi a Anului Nou, ne oferă şansa revenirii la normalitate. Ieri am primit primele 10.000 de doze de vaccin, şi săptămânal vom primi în jur de 140.000 de doze. România va beneficia de aproximativ 10 milioane de doze de vaccin. Primii paşi din cadrul campaniei de vaccinare s-au desfăşurat ireproşabil până acum şi sunt sigur că această campanie se va derula foarte bine în continuare”, a adăugat Cîţu.

Platforma naţională de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19 – Rovaccinare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here