Ce le transmite coordonatorul campaniei de vaccinare anti-Covid românilor care refuză să se vaccineze

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-Covid, Valeriu Gheorghiţă, le-a transmis un mesaj românilor care nu doresc să se vaccineze împotriva coronavirusului.

„Încep prin a spune că fiecare ezitare, fiecare întrebare, fiecare reticenţă este absolut legitimă, important este să fim suficient de capabili noi să oferim răspunsurile necesare fiecărei persoane. Aş spune că trebuie să avem încredere în personalul medical, să discutăm cu medicii de familie, să discutăm cu medicii care cunosc istoricul nostru medical pentru a putea lua cea mai bună decizie vizavi de indicaţia de vaccinare”, a declarat Valeriu Gheorghiţă.

Potrivit medicului miliar, în momentul de faţă sunt foarte puţine contraindicaţii legate de vaccinare.

„Or, din acest punct de vedere cred că doar comunicarea şi informarea sunt cele potrivite, sunt căile potrivite prin care fiecare persoană poate să ia decizia cea mai bună care să-i asigure protejarea sănătăţii, a lui, a familiei, a celor dragi şi a comunităţii în general”, a adăugat Valeriu Gheorghiţă.

„Suntem cu toţii martorii unor preocupări intense în rândul opiniei publice. Există speranţă, există încredere, în acelaşi timp există şi ezitare pe marginea acestei teme legată de vaccinare, însă sunt în acelaşi timp bucuros că putem să oferim din ce în ce mai multe răspunsuri la întrebările pe care fiecare persoană le are vizavi de importanţa vaccinării în momentul de faţă, ca măsură sigură şi eficientă legată de campania de vaccinare şi de limitarea consecinţelor negative ale pandemiei”, a mai precizat doctorul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here